24 december 2002
Smart ForTwo (2003 - 2007)

Smart ForTwo (2003 - 2007)

Wereldprimeur voor 2e generatie Smart City Coupe en Cabrio tijdens AutoRAI 2003

24 december 2002 | Sinds de introductie van de Smart city-coupe in 1998 en de Smart cabrio in 2000 hebben de ontwerpers en technici van de onderneming niet stilgezeten. Op de komende AutoRAI debuteert de 2nd generation van de Smart city-coupe en Smart cabrio; technisch geavanceerder met een sterkere motor en standaard voorzien van onder meer ESP, ABS en Brake-Assist.

Mede als gevolg van talloze technische verfijningen in de elektronica en het onderstel (bredere voorband: 145/65 R15 op 37 en 45 kW uitvoeringen) zijn de schakeltijden verkort en is de veerkarakteristiek verbeterd. De lijst van opties is onder meer uitgebreid met (elektrische) stuurbekrachtiging en cruise control. Nieuwe accessoires zoals een 3-spaaks-sportstuur en meer keuze uit lichtmetalen wielen maken een nog individueler uitgevoerd model mogelijk. De 2nd generation Smart city-coupe en Smart cabrio belooft dankzij deze vernieuwingen veiliger en comfortabeler rijeigenschappen.

Smart ForTwo (2003 - 2007)

Door de verruiming van de cilinderinhoud van de 3 cilinder SUPREX turbomotor naar 698 cm³ heeft deze krachtbron niet alleen meer vermogen gekregen, maar is de trekkracht ook toegenomen. De standaarduitvoering van deze motor levert nu 37 kW (was 33 kW) bij 5250 t/min. Deze motor drijft de Smart city-coupe pure aan. Van deze motor is nog een sterkere uitvoering leverbaar met 45 kW bij 5250 t/min. Deze motor is in combinatie met de lines pulse en passion standaard. Nieuw is dat deze motor ook in de pure uitvoering geleverd kan worden. Tenslotte vormt de 55 kW sterke variant van deze motor de aandrijving voor de sportieve BRABUS versie. Deze generatie benzinemotoren voldoen aan de EU4 emissienormen. Ongeacht de uitvoering zijn de schakeltijden van de sequentiele 6 versnellingsbak (handgeschakeld: SOFTIP of automaat: SOFTOUCH) verkort. In combinatie met het hogere vermogen en het toegenomen koppel van de nieuwe motoren moet dit resulteren in een betere rijkarakteristiek.

Naast het Anti Blokkeer Systeem ABS is de nieuwe generatie city-coupe en cabrio vanaf nu ook voorzien van het Electronic Stability Program ESP en de elektronische remhulp Brake-Assist. Ook de standaard wegrijassistent tegen ongewild achteruitrijden op een hellend vlak is daar een voorbeeld van. Zoals eerder gemeld voorziet de lijst van opties in onder meer elektrische stuurbekrachtiging en cruise control. Door aan de bedieningshandel van cruise control te draaien, fixeert de bestuurder de gewenste snelheid. Bovendien kan de bestuurder zo ook een maximum snelheid instellen. De buitentemperatuurmeter met vorstwaarschuwing is ook een optie. Met een druk op de knop is de temperatuur oproepbaar, een voorziening die bij een Smart met airconditioning standaard is. Het nieuwe 3-spaaks-sportstuur met stuurschakeling is ook als optie leverbaar.