10 augustus 2007
Seat Leon (2005 - 2012)

Seat Leon (2005 - 2012)

Ludieke Seat-actie Hebben of Vallen tijdens Bavaria City Racing

10 augustus 2007 | Seat is dit jaar als officieel partner van Bavaria City Racing opnieuw present tijdens het racespektakel in de straten van Rotterdam. Naast een optreden van de Seat Leon WTCC autos en de Seat Cupra Cup racers heeft Seat een unieke en spectaculaire actie rondom Bavaria City Racing ontwikkeld. Onder het motto "Hebben of Vallen" bepalen deelnemers aan deze actie zelf of de hoofdprijs, een fonkelnieuwe Seat Leon, aan een gelukkige winnaar wordt uitgereikt of een harde landing maakt op de Rotterdamse klinkers.

Vanaf maandag 13 augustus aanstaande bungelt de nieuwe Seat Leon een week lang duidelijk zichtbaar aan een kraan boven de Maasstad, als onderdeel van de ludieke Seat-actie "Hebben of Vallen". In aanloop naar het Bavaria City Racing weekend kunnen deelnemers aan de actie per SMS aangeven of ze kans willen maken om deze splinternieuwe Seat Leon zelf te winnen, of dat ze de auto op de afsluitende feestavond na het racespektakel liever neer zien storten op het wegdek van het Monaco aan de Maas.

Door het woord "Hebben" te SMS'en naar nummer 6556 kwalificeren deelnemers aan de actie zich automatisch voor de verloting van de Leon. Diegenen die liever voor het spektakel gaan en de auto graag ter aarde zien storten, kunnen tussen 13 en 19 augustus het woord "Vallen" SMS'en, eveneens naar nummer 6556. Vervolgens wordt aan het eind van de actie het aantal SMS'jes geteld en zal duidelijk worden waar de voorkeur van de deelnemers naar uit is gegaan. Kiest een meerderheid voor "Hebben", dan wordt de splinternieuwe Seat Leon zachtjes terug op aarde gezet en onder die inzenders verloot. Gaat de voorkeur van de kiezers echter uit naar "Vallen", dan zal de Leon op zondag 19 augustus s avonds tijdens de afterparty op het plaveisel bij Strand aan de Maas te pletter vallen.

Seat Leon (2005 - 2012)

Vanzelfsprekend is Seat tijdens Bavaria City Racing in Rotterdam ook in autosportief opzicht vertegenwoordigd. Zo is het Seat Team Holland, gerund door GR Asia, met twee ruim 280 pk sterke Seat Leon WTCC-auto's present in de Maasstad, waarbij onze landgenoot en Seat-coureur Tom Coronel uiteraard een van de twee Leons zal bemannen. Zijn tweelingbroer Tim Coronel zal op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus bij de RaceSalon plaats nemen achter het stuur van de tweede Seat Leon WTCC. Op zondag 19 augustus, tijdens de Bavaria City Racing racedag, zal deze WTCC-Leon door F1-commentator Olav Mol op tempo over de Erasmus-brug worden gejaagd.

Daarnaast komt ook het Nederlandse Landmacht-team uit de Seat Cupra Cup in actie. In aanloop naar het weekend zorgt de Landmacht in de ING RaceSalon, het Bavaria City Racing Paddock in Ahoy, al voor de nodige promotionele activiteiten. Maar op 19 augustus komen de in camouflage-kleuren gespoten Ibiza's Cupra van de Landmacht, die afgelopen jaar het Seat Cupra Cup kampioenschap wonnen, eveneens in actie op de straten van het Monaco aan de Maas.