9 augustus 2007
 

Auto Union Type C

Audi produceert trapauto als replica van Auto Union Type C

9 augustus 2007 | In een gelimiteerde oplage van 999 exemplaren brengt Audi een trapauto op de markt als replica van de Auto Union Type C, één van de beroemde "Silberpfeil"-racewagens uit de jaren dertig. Het prototype werd voor de eerste maal getoond tijdens de Autosalon van Parijs in het najaar van 2006. De reacties waren overweldigend: sommige bezoekers wilden het unieke exemplaar zelfs direct meenemen. Dat kon destijds nog niet, maar nu, na een zorgvuldige voorbereidingsfase, gaat het model in productie. De trapauto wordt het topstuk van de accessoirelijn van Audi.

Het origineel dat model stond voor de trapauto is één van de beroemdste auto's uit de rijke geschiedenis van Audi en de voorgangermerken. De Auto Union Type C domineerde in 1936 de Grand Prix-racerij met tien overwinningen. De raceauto behoort bij de Audi-modelauto's tot de populairste uitvoeringen. Verwacht wordt dat de trapauto vooral voor volwassen verzamelaars interessant is. Het model is een replica van het origineel in schaal 1:2, zodat jonge coureurs in spe tot een lichaamslengte van 1,35 meter zich ermee kunnen uitleven.

Auto Union Type C

De technische tekeningen voor de trapauto werden gemaakt in de afdeling werktuigbouw van Audi. Ook de gereedschappen en andere zaken die voor de productie van de trapauto nodig zijn, werden bij Audi vervaardigd, onder het motto "designed by Audi, produced by Audi".

De trapauto bestaat uit meer dan 900 losse onderdelen, is uitgerust met hydraulische dubbele schijfremmen en een zevengang-naafschakeling met terugtrapremfunctie. Andere bijzondere kenmerken zijn het buizenframe van aluminium en de aluminium carrosserie, net zoals bij de grote Audis symbool voor de ervaring van het merk op het gebied van lichtgewicht constructies. De stoelen, de rand en het stuurwiel zijn bekleed met leer zoals dat in de Audi TT wordt gebruikt. En net als bij het origineel kan voor in- en uitstappen het stuurwiel worden verwijderd.

Auto Union Type C

De trapauto is te bestellen bij de Audi-dealer en kost € 9.700,--.

Auto Union Type C Auto Union Type C
 
Websitewww.audi.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!