4 augustus 2007
 

Bridgestone Cooling Fin

Bridgestone ontwikkelt Cooling Fin-technologie voor Run Flat banden

4 augustus 2007 | Bridgestone Corporation heeft een nieuwe "Cooling Fin"-technologie ontwikkeld die de toepasbaarheid van Run Flat banden verbetert. De uitdaging was om de hitte, die vrijkomt wanneer de wang van de band vervormt doordat de banddruk in de Run Flat band met wangen van versterkt rubber wegvalt, te minimaliseren. "Cooling Fin"-technologie maakt daarvoor gebruik van verstoring van de luchtstroom: uitstulpingen in de wang van de band, die van buiten naar het midden van het wiel zijn gericht, zorgen ervoor dat de wang wordt gekoeld.

Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk om Run Flat banden te ontwikkelen voor bepaalde SUV's, CUV's, ruimtewagens en grote personenauto's. Door de grote hoogte van de dwarsdoorsnede van dergelijke banden komt er namelijk veel hitte vrij in de wang van de band wanneer de banddruk lager wordt. Run Flat banden met wangen van versterkt rubber waren om die reden tot voor kort alleen geschikt voor personenauto's. Bridgestone heeft inmiddels patent aangevraagd op deze technologie.

Bridgestone Cooling Fin

In de toekomst kan deze technologie naar verwachting worden uitgevoerd met lichtere rubberen versterkingen, zodat het totaalgewicht kan worden gereduceerd en het comfort tijdens het rijden toeneemt. Bridgestone blijft daarnaast continu onderzoek verrichten naar nieuwe mogelijkheden, zodat "Cooling Fin"-technologie uiteindelijk ook kan worden toegepast op andere banden.

De nieuwe vinding zal door Bridgestone worden gepresenteerd tijdens diverse wetenschappelijke congressen in Japan en andere belangrijke technologische markten.

Bridgestone Cooling Fin Bridgestone Cooling Fin
 
Websitewww.bridgestone.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!