23 december 2002
 

Audi A8 (1994 - 2004)

audi a8 met lange wielbasis

23 december 2002 | Audi presenteert op de Detroit Motorshow (5-20 januari 2003) de 5,18 meter lange 'Lang'-uitvoering van de nieuwe A8 4.2 quattro. De wielbasis is ten opzichte van de 'normale' variant verlengd met 130 millimeter tot in totaal 3.074 millimeter. Een toename die volledig ten goede komt aan het ruimtecomfort van de achterpassagiers.

Met de introductie van de A8L 4.2 quattro breidt Audi het A8-programma reeds binnen enkele maanden na de productiestart uit. Kopers van de Audi A8L 4.2 quattro wacht binnenkort een moeilijke keuze voor het instappen: zelf rijden of gereden worden. Wie kiest voor zelf rijden heeft controle over een aluminium onderstel met luchtvering en adaptieve demperregeling, de permanente vierwielaandrijving quattro en de kracht van de 4,2-liter V8-motor.

Audi A8 (1994 - 2004)

Wie zijn chauffeur laat rijden wacht bij het instappen achterin veel ruimte- en zitcomfort. Naar wens beschikken de inzittenden achterin over elektrisch verstelbare, individuele zitplaatsen. Deze zijn - al naar gelang de persoonlijke voorkeur - ook verkrijgbaar als ergonomisch gepolsterde Comfortstoel; naar wens zelfs met massagefunctie en stoelklimatisering. De eveneens naar wens verkrijgbare vierzone comfort-airconditioning met individuele instelmogelijkheden achterin biedt optimale behaaglijkheid. De indirecte ventilatie voorkomt tocht en biedt maximaal klimaatcomfort.

De Audi A8L 4.2 quattro wordt in het najaar van 2003 op de Nederlandse markt verwacht. De prijzen zijn nog niet bekend.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!