26 juli 2007
Kia Pro Cee'd

Kia Pro Cee'd

Kia onthult driedeurs Pro-cee'd

26 juli 2007 | Kia heeft de eerste foto onthuld van de driedeurs Kia Pro-cee'd hatchback. De auto beleeft op 13 september zijn wereldpremiere beleeft tijdens de komende Frankfurt International Motor Show.

Het nieuwe serieproductiemodel is gebaseerd op de eerdere pro_cee'd conceptauto, die vorig jaar tijdens de Paris Motor Show werd getoond. De driedeurs Kia Pro-cee'd is ontworpen door het Europese designteam van Kia, dat onder leiding staat van Chief Design Officer Peter Schreyer.

"De nieuwe Kia Pro-ceed is langer, lager en lichter dan het vijfdeurs zustermodel en zal garant staan voor ultiem rijplezier", aldus Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland, die zich uitermate verheugd toont over de nieuwe aanwinst van Kia. "Ons nieuwe driedeursmodel combineert stijl met praktische gebruiksmogelijkheden en deze Kia gaat een grote aantrekkingskracht uitoefenen op onze bestaande klanten en zal daarnaast ook consumenten die nu een ander merk rijden, de weg naar onze showrooms wijzen".

Kia Pro Cee'd

De Pro-cee'd wordt geproduceerd in Slowakije en is het derde lid van de Kia cee'd-familie, naast de vijfdeurs cee'd en de recent gepresenteerde Sporty Wagon, die in september zijn opwachting zal maken in de showroom van de Nederlandse Kia-dealers.

De productiestart van de Pro-ceed staat gepland voor begin november, terwijl Kia uiterlijk begin 2008 zal beginnen met de verkoop.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!