18 juli 2007
 

Prototype Development Centre

Seat opent nieuw ontwikkelingscentrum in Martorell

18 juli 2007 | Seat heeft deze week op officiele wijze haar nieuwe Ontwikkelingscentrum (Prototype Development Centre - PDC) geopend, gevestigd bij de Seat-productiefaciliteit in Martorell. Het PDC biedt werk aan in totaal 300 technische en proces-ingenieurs. Een groot aantal hoogwaardigheidbekleders uit de Spaanse regio woonde samen met diverse Seat-executives de openingsceremonie van het nieuwe ontwikkelings-centrum bij.

Het PDC wordt gezien als één van de meest innovatieve ontwikkelingscentra in Spanje en binnen de Volkswagen Groep. Het centrum vormt het technologische hart van Seat. Het is voor het eerst dat Seat de activiteiten voor de ontwikkeling van prototypen in zowel visuele als tastbare stadia onder één dak verenigt. Daardoor is de onderneming in staat aanzienlijke besparingen te realiseren en een kortere ontwikkelingstijd voor nieuwe modellen te bewerkstelligen. Tot nu toe heeft Seat gedurende de afgelopen boekjaren tien miljoen euro geinvesteerd in de bouw en uitrusting van het ontwikkelingscentrum.

Prototype Development Centre

In het 17.000 vierkante meter grote PDC verenigt Seat onder andere alle processen voor het ontwikkelen van virtuele prototypen, datacontrolemodellen en voorproductieautos. Ook meetkundige activiteiten, assemblagemogelijkheden, productiviteitanalyses, de verbetering en digitalisering van productieprocessen en virtuele ergonomie zijn in het nieuwe Prototype Ontwikkelingscentrum van Seat in Martorell ondergebracht.

"Het PDC geeft duidelijk blijk van Seats toewijding en betrokkenheid op het gebied van innovatie & ontwikkeling en het streven van de onderneming om in Spanje en Catalunya hooggekwalificeerde banen te creeren", verklaarde Ramon Paredes, Vice-President Human Resources. "Bovendien benadrukken we hiermee het belang van een vooraanstaande positie op het gebied van innovatie voor de ontwikkeling van toekomstige modellen met een hoogtechnologische meerwaarde, bedoeld voor internationale markten".

Prototype Development Centre
 
Websitewww.seat.nl
Deel via