21 december 2002
 

Daewoo

GM Daewoo op AutoRAI 2003

21 december 2002 | In oktober 2002 werd in Seoel, Korea, een nieuwe automobielonderneming opgericht, GM Daewoo, en trad het Koreaanse automerk Daewoo toe tot de General Motors familie. Sindsdien volgen de ontwikkelingen bij Daewoo elkaar in sneltreinvaart op. Enkele maanden geleden werd de volledig nieuwe Kalos geintroduceerd, waarvoor op de AutoRAI nu al de uitbreiding met twee nieuwe motorvarianten wordt getoond.

De Matiz is Daewoo's meest verkochte model in Europa sinds de introductie in 1998, met ruim een half miljoen verkopen. Hoewel de 0.8 driecilinder motor redelijke prestaties levert, vormt de nieuwe 1.0 liter viercilinder motor een welkome aanvulling op het leveringsprogramma van de Matiz. De nieuwe krachtbron levert 47 kW/62 pk, waardoor de Matiz vierpitter een topsnelheid van 152 km per uur bereikt en in 14,9 seconden accelereert van 0 tot 100 kilometer per uur. Het brandstofverbruik bedraagt 6,4 liter benzine per 100 kilometer. De Matiz is direct na de AutoRAI in Nederland leverbaar.

De onlangs geintroduceerde Kalos wordt met ingang van de AutoRAI 2003 leverbaar met een nieuwe 1.2 en een nieuwe 1.4 krachtbron. In september verscheen de Kalos op de West Europese markt, bijna tegelijkertijd met de oprichting van de GM Daewoo Auto & Technology Company, die inmiddels volledig operationeel is. Met de Tacuma is Daewoo vertegenwoordigd in de klasse van de MPV's, een marktsegment dat continu groeit. Feitelijk is er geen enkele andere klasse in West Europa die de laatste jaren zo sterk is gegroeid als deze. Marktonderzoek leert dat in Europa in 2005 zo'n 1,3 miljoen Compact Van's zullen worden verkocht.

Daewoo

De volledig nieuwe Evanda maakt zijn debuut in de Benelux tijdens de Amsterdamse AutoRAI 2003. De Evanda is het topmodel van Daewoo en beschikt over een uitgebreide reeks comfort- en veiligheidsitems. Als krachtbron voor deze voorwielaandrijver fungeert een viercilinder benzinemotor van 1.998 cm3 die een motorvermogen van 96 kW/ 131 pk bij 5.400 min levert. Het maximum koppel van 181 Nm komt vrij bij 4.200 min. De carterpan en de cilinderkop van de motor zijn vervaardigd uit aluminium en de 16 kleppen worden bediend door twee bovenliggende nokkenassen.

Dat GM Daewoo nieuwe wegen inslaat blijkt wel uit het speciale Kalos Irmscher studiemodel. Deze Irmscher-uitvoering, ontwikkeld door de huistuner van Opel, biedt een aantal opmerkelijke zaken, zoals een gewijzigde radiatorgrill, mistlampen voor en een elektrische soft top. Binnenin zijn zwart/rode stoelen te vinden, evenals lederen deurbekleding en een aluminium look in de interieurafwerking. Daarnaast is ook de techniek onder handen genomen, want in het onderstel zijn de vering en schokdempers sportiever afgesteld, waardoor de carrosserie met 50 mm is verlaagd. De Irmscher Kalos staat op 7,5 x 17 Ronal lichtmetalen velgen met Pirelli banden 205/45/17.

Daewoo
 
Websitewww.daewoo.nl
Deel via