18 juli 2007
 

Kia Sports Coupe

Kia onthult Sports Coupe Conceptcar tijdens de Frankfurt Show

18 juli 2007 | Kia Motors Corporation heeft bevestigd dat haar volledig nieuwe Sports Coupé conceptcar zijn werelddebuut zal beleven tijdens de komende Frankfurt International Motor Show, die op 13 september de poorten opent.

De nieuwe conceptcar is door het Europese Kia Design team onder leiding van Chief Design Officer, Peter Schreyer, ontwikkeld en gebouwd in Europa. De conceptcar, waarvan de typeaanduiding nog niet bekend is gemaakt, is een 2+2 coupe.

Kia Sports Coupe

Bij het onthullen van de eerste foto van het nieuwe model van Kia toonde Schreyer zich zeer enthousiast. "Kia heeft mij de mogelijkheid geboden zelf vorm te geven aan het merkdesign en het merkkarakter. Zelden heeft een ontwerper zo de vrije hand gekregen om te werken vanaf een blanco vel papier. We zijn met deze opwindende ontwikkeling in maart dit jaar van start gegaan met de Kia ex_cee'd cabrio conceptcar tijdens de Geneva Show. Ik ben er van overtuigd dat in Frankfurt Kia de gehele automobielwereld zal verrassen wanneer de mensen onze nieuwe Sports Coupé conceptcar voor het eerst in het echt zien".

Schreyer is onlangs door het Royal College of Art (RCA), de belangrijkste opleiding in Engeland op het gebied van Kunst en Design, onderscheiden met een eredoctoraat als erkenning voor zijn bijdrage aan automotive design. De 53-jarige Schreyer, geboren in Beieren, studeerde transportdesign aan het RCA in 1979/80 en was daarna gedurende 25 jaar werkzaam bij Audi en Volkswagen. Hij ontwierp autos zoals de Audi TT en de nieuwe VW Beetle. Hij bekleedt zijn huidige, creatieve functie bij Kia Motors sinds september 2006.

Kia Sports Coupe
 
Websitewww.kia.nl
Deel via