18 juli 2007
Volvo C70

Volvo C70

Volvo C70 nu ook leverbaar als 2.0D

18 juli 2007 | Met de introductie van een viercilinderturbodiesel breidt Volvo het motorenprogramma van de Volvo C70 uit. De C70 2.0D staat dit najaar in de showroom.

De tweelitermotor is de eerste viercilinder die Volvo in de C70 levert. "We verwachten dat deze turbodiesel erg populair wordt en dat twintig procent van de Europese kopers voor deze motor kiest", aldus Frederik Arp, President en CEO van Volvo Car Corporation. Hij vervolgt: "De C70 2.0D biedt een combinatie van een laag verbruik en volop rijplezier". De Zweedse fabrikant schat tweeduizend C70's 2.0D per jaar te verkopen. De prijzen in Nederland starten bij € 48.000,-.

Volvo C70

De tweeliter turbodieselmotor levert een maximaal vermogen van 136 pk (100 kW) en een koppel van 320 Nm. De acceleratie van stilstand tot honderd kilometer per uur neemt 11,0 seconden in beslag en de topsnelheid bedraagt 205 kilometer per uur.

De turbodiesel is uitgerust met common-railtechnologie met piezo-injectoren die zorgen voor een snelle en nauwkeurige dosering. Een dieselpartikelfilter is bovendien standaard. Deze reduceert de uitstoot van onverbrande dieselresten significant en vermindert daarmee de milieubelasting. Het filtersysteem wordt automatisch gereinigd doordat de opgevangen resten worden verbrand. De C70 2.0D verbruikt gemiddeld 6,1 liter diesel per honderd kilometer (gecombineerd verbruik). De convertible krijgt op de Nederlandse markt het groene energielabel C toegekend.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!