20 december 2002
 

Rover

MG Rover kondigt nieuwe compacte auto aan

20 december 2002 | MG Rover heeft bekendgemaakt dat het in 2003 een nieuwe compacte Rover op de markt zal brengen. Deze nieuwe Rover, gebaseerd op het Tata Indica platform, zal volledig conform het design en de technische normen van MG Rover in India worden gebouwd door Tata Engineering in haar fabriek in Pune. De nieuwe Rover zal via het dealernetwerk van MG Rover in Engeland en op het vasteland van Europa worden verkocht. Nadere gegevens over de auto zullen op korte termijn worden bekend gemaakt.

Kevin Howe, chief executive van MG Rover: "Deze nieuwe auto, die naadloos in ons huidige productprogramma zal passen, zal een volledig nieuwe doelgroep bereiken. We zijn zeer verheugd deze productieovereenkomst met Tata Engineering te hebben kunnen afsluiten".

Rover

Ratan Tata, voorzitter van Tata Engineering, verklaart: "We zijn uiteraard zeer content dat wij de nieuwe compacte auto van MG Rover kunnen produceren in onze Pune fabriek en zien dit als een enorme bevestiging van onze expertise op het gebied van techniek en productie. De introductie van deze auto zal een mijlpaal betekenen in de geschiedenis van beide bedrijven en zal het begin markeren van naar wij hopen een langdurige en productieve samenwerking".

Tata is een groot concern, gevestigd in India. Het bedrijf heeft belangen in diverse industrietakken, zoals staalverwerking, communicatie, consumentenproducten, chemie, hospitality en IT, en is tevens automobielproducent. De groep, met een waarde van negen miljard dollar, bestaat uit 80 bedrijven en heeft ca. 225.000 medewerkers.

Rover
 
Websitewww.rover.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!