3 juli 2007
 

Peking to Paris Motor Challenge

Chevrolet succesvol in Peking to Paris Motor Challenge

3 juli 2007 | Alle elf Chevrolets die op 27 mei in Beijing van start gingen in de Peking to Paris Motor Challenge, zijn afgelopen weekend gearriveerd in Parijs. Chevrolet werd aan de finish tot het winnende merk uitgeroepen. Van de 135 klassieke auto's die dit jaar deelnamen aan de Peking to Paris Motor Challenge, arriveerden 125 teams op de Place Vendôme. De drie Chevrolets, die vanaf het begin de topdrie plaatsen bezetten in de "vintage" categorie, kwamen in Parijs op de eerste, tweede en vierde plaats.

Bij de aankomst was het voor de deelnemers niet eenvoudig om in een paar woorden uit te leggen hoe ze zich voelden na hun prestatie. Ongeacht het resultaat is het bijzonder wat ze tijdens hun lange reis van 12.700 kilometer hebben beleefd. Chevrolet WTCC-coureur Alain Menu voegde een speciale en persoonlijke noot toe aan het welkom in Parijs toen hij en het Chevrolet-team de rijders met bloemen en champagne welkom heette.

Peking to Paris Motor Challenge

De Chevrolet-dealers langs de route hebben de deelnemers hun garages ter beschikking gesteld om reparaties uit te voeren aan hun auto's en hebben hen voorzien van banden, accu's en allerlei onderdelen. Deze steun werd door de Chevrolet-teams zeer op prijs gesteld.

Toen een journalist voorafgaand aan de start in Beijing aan de latere winnaar, Chevrolet-rijder David Williams, vroeg waar hij het meest bang voor was tijdens deze race, antwoordde hij: "Om samen met mijn vrouw vijf weken in dezelfde auto te zitten!" Nadat ze veilig in Parijs waren aangekomen bevestigde zijn vrouw Sadie dat het soms behoorlijk enerverend was om de co-pilot te zijn en om alle verantwoordelijkheid te dragen voor het kiezen van de juiste route. Sadie zei dat ze erg blij was om weer naar huis te kunnen en grapte dat ze ondanks alle spanning nog steeds met haar man sprak.

Peking to Paris Motor Challenge

Tijdens het gala event dat later op de dag werd georganiseerd voor de deelnemers en hun families, zei Michele Shapiro, bestuurster van een Chevrolet Coupé uit 1930: "Na 35 dagen op de weg kan ik niet wachten om in een paar flatteuze schoenen met hoge hak te stappen en om mijn nieuwe, mooie Yves Saint Laurent jurk aan te trekken. Desondanks was deze trip een unieke ervaring, niet in het minst dankzij het feit dat Chevrolet ons zo prima heeft ondersteund tijdens dit avontuur en dat we zo'n warm en hartelijk welkom werden geheten door de Chevrolet teams in alle landen waar wij door heen reden".

Het resultaat van de Chevrolet teams:

 • Vintageant Categorie 1921-1940 (76 deelnemers)
  • 1. #88 David Williams (GB) / Sadie Williams (GB) 1938 Chevrolet Fangio Coupé
  • 2. #85 Xavier del Mármol (B) / Catherine Janssens (B) 1937 Chevrolet Convertible
  • 4. #87 Paul Merryweather (GB) / Sandra Merryweather (GB)1938 Chevrolet Fangio Coupé
  • 18. #79 Richard Taylor (USA) / Antoinette Taylor (USA) 1940 Chevrolet Coupé
  • 30. #26 Andrew Bailey (IRL) / Michael Bailey (IRL) 1929 Chevrolet Roadster
  • 33. #90 Richard Curtis (GB) / Tengku Idris Shah (MY) 1940 Chevrolet Fangio Coupé
  • 37. #89 Alain Grisay (B) / Tracey Curtis-Taylor (GB) 1941 Chevrolet Fangio Coupé
  • 49. #34 Dan Rensing (USA) / Michele Shapiro (USA) 1930 Chevrolet Coupé
  • 70. #29 Barrie Frost (AUS) / Lynn De Lacy Frost (AUS) 1928 Chevrolet AB Roadster
 • Classic Categorie 1941-1960 (34 deelnemers)
  • 6. #109 Phillip Haslam (GB) / Ivonne Haslam (GB) 1950 Chevrolet Bel Air
  • 26. #97 Teresita Aguilar (UY) / Haile Aguilar (UY) Chevrolet Coupé TC
Peking to Paris Motor Challenge Peking to Paris Motor Challenge Peking to Paris Motor Challenge Peking to Paris Motor Challenge
 
Websitewww.pekingparis.com
Deel via