19 juni 2007
 

Milieuorganisaties stellen nieuwe top 10 van schoonste auto's op

19 juni 2007 | BMW is inmiddels met vier modellen in meerdere klassen doorgedrongen in de top-10s van zuinige auto's die de ANWB, Wereld Natuurfonds en de Stichting Natuur en Milieu hebben samengesteld. Verder is ook het vermelden waard dat voor het eerst een mini-diesel met roetfilter in de lijsten staat. Voor het eerst is ook in de lijsten aangegeven hoeveel de gebruiker aan brandstof bespaart per 15.000 km ten opzichte van een normaal model. De besparing kan oplopen tot vele honderden euro's per jaar.

Het zuinigste model is nog steeds de Volkswagen Polo TDI 59 KW Blue Motion. Met een CO2-uitstoot van 102 gram per km is dit de milieukampioen. Op de tweede plaats staat de Toyota Prius (104 gram per km CO2-uitstoot).

De Top 10-lijsten zijn er voor vier populaire klassen autos: mini's, kleine middenklassers, middenklassers en grote middenklassers. Elke top-10 bestaat uit de vijf zuinigste benzine- en dieselmodellen uit die klasse.

Sinds de vorige editie van de Top Tien (februari 2007) zijn er de volgende modellen toegevoegd:

  • Peugeot 1007 Diesel
  • Mini Cooper Diesel
  • Fiat Punt Diesel
  • Renault Grand Scenic Diesel

De lijsten bestaan uit ongeveer 40 zuinige auto's van het totaal dat in Nederland te koop is. ANWB, Wereld Natuurfonds en Stichting Natuur en Milieu publiceren deze lijsten sinds het najaar 2006 om aan te geven dat iedere consument keuzes kan maken die bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering en daarmee behoud van natuur wereldwijd. Verder werken het Wereld Natuur Fonds en de ANWB actief samen met de autobranche aan de promotie van energiezuinige auto's.

 
Websitewww.top10.hier.nu
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!