18 december 2002
 

Daewoo

gm daewoo neemt nieuwe motorenfabriek in gebruik

18 december 2002 | GM Daewoo Auto & Technology Company (GM Daewoo) heeft op 17 december een nieuwe motorenfabriek in gebruik genomen, gevestigd op het productie-complex in Changwon, Zuid Oost Korea.

De T4 motorenfabriek, die een investering van bijna ¬ 100 miljoen vergde, heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 220.000 eenheden. In deze faciliteit zal GM Daewoo de viercilinder 1.0- en 1.2-liter S-TEC motoren produceren, naast de bestaande driecilinder 0.8-liter krachtbron. Volgens GM Daewoo President en CEO Nick Reilly zal de fabriek ervoor zorgen dat GM Daewoo een sterkere speler wordt in het marktsegment van de mini's en de compacte auto's. "De T4 motoren zijn van groot belang voor de toekomst van onze Changwon fabriek en zullen ons helpen ons marktaandeel te vergroten, niet alleen in ons thuisland Korea, maar ook in het buitenland".

Daewoo

De nieuw ontworpen 1.2-liter T4 motor levert 71 pk en een koppel van 104 Newtonmeter (Nm) bij 4.300 tpm. Daardoor is deze 1.2-liter net zo krachtig als de meeste DOHC motoren in termen van geleverd motorvermogen per 1 liter motorinhoud. De motoren zijn voorzien van uitlaatgas recirculatiekleppen (EGR) teneinde de uitstoot van NOx te reduceren en om te voldoen aan strengere milieunormen.

GM Daewoo monteert T4 motoren in de pas geintroduceerde 1.0-liter Matiz, die in West Europa op de markt is gebracht, de belangrijkste exportmarkt van GM Daewoo. De T4 motorenreeks zal uitgebreid worden naar de 1.2-liter Kalos die volgend jaar in Europa verschijnt. In Nederland debuteren de Matiz 1.0 en Kalos 1.2 op de AutoRAI 2003.

Daewoo
 
Websitewww.daewoo.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!