12 juni 2007
Honda Civic Hybrid

Honda Civic Hybrid

Honda Civic Hybrid levert bijzondere prestatie op de Nurburgring

12 juni 2007 | De Honda Civic Hybrid heeft een bijzondere prestatie geleverd tijdens een 24-uursrace op de Nürburgring. In het deelnemersveld met onder meer Porsches en Ferrari's finishte de Civic Hybrid als 108e van de 220 deelnemers. Met een gemiddeld brandstofverbruik van 3,5 liter per ronde was hij de zuinigste auto.

De Honda Civic Hybrid liet rondetijden van 11 minuten en 41 seconden noteren op het 25,4 kilometer lange circuit dat heel veel hoogteverschillen kent. Dit betekent dat hij onder raceomstandigheden, waarbij de motor maximaal moet presteren, een gemiddeld brandstofverbruik haalde van veertien liter benzine per honderd kilometer. Dat is éénderde van het verbruik van vergelijkbare autos met een normale verbrandingsmotor.

Honda Civic Hybrid

Tijdens de 35e editie van de 24-uursrace op de beruchte Nürburgring was Honda één van de best vertegenwoordigde merken. Elf teams verschenen met in totaal dertig Hondas aan de start. Behalve de Honda Civic Hybrid waren er diverse privé-teams met een Civic Type R of een Honda S2000. Het Honda Racing Team deed mee met een NSX-R en een Civic Type R. Het JAS/HRE-G-team verscheen aan de start met een Honda Accord.

Klaus Niedzwiedz was één van de coureurs in de Civic Hybrid: "Ik ben enorm verrast dat een compacte auto zo veel vermogen en koppel levert en toch zo zuinig met de brandstof omspringt. Je zou deze techniek zelfs de opvolger van de turbotechniek kunnen noemen. De balans, de wielophanging, de remmen en de besturing van de auto zijn zo goed, dat ik heuvelafwaarts met gemak zelfs veel krachtigere auto's kon inhalen".

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!