11 juni 2007
 

Chevrolet

Transformers en GM vormen partnerschap

11 juni 2007 | Vier nieuwe filmsterren Bumblebee, Autobot Jazz, Autobot Ratchet en Ironhide zullen op 28 juni in Italië hun debuut maken in de Europese bioscopen in de actie/avonturenfilm Transformers van Paramount Pictures en DreamWorks Pictures, in samenwerking met Hasbro.

Bumblebee, één van de centrale karakters in de saga van aliens, die mechanische vormen aannemen wanneer ze op aarde komen, verandert in een klassieke Chevrolet Camaro uit 1976. Autobot Jazz transformeert van een Pontiac Solstice in een hardtop versie. Een Hummer H2, uitgevoerd als een reddingsvoertuig, is Autobot Ratchet en Ironhide neemt de vorm aan van een GMC medium-duty truck.

"De eerste keer dat ik de nieuwe Camaro zag, toen ik het GM Design Center bezocht, wist ik onmiddellijk dat dit de perfecte Bumblebee zou zijn", zegt Michael Bay, de filmdirecteur. Hij vervolgt: "De auto heeft prachtige lijnen en een klassieke, tijdloze uitstraling. Er was geen enkele auto die ook maar in de buurt kwam".

Chevrolet

Chevrolet Europe zal een uitgebreide marketing- en promotiecampagne voeren rond het uitbrengen van deze film. Tot de activiteiten in Europa behoren zeven Chevrolet Camaro replicamodellen van het karakter Bumblebee, die getoond zullen worden tijdens autotentoonstellingen, in dealerbedrijven en bij andere marketingactiviteiten gedurende het gehele jaar.

"Transformers is een boeiend project en biedt ons een platform voor het marketen van GM-producten en voor het creëren van aandacht, speciaal voor het merk Chevrolet in Europa", verklaart Wayne Brannon, Executive Director Chevrolet Europe. "Wij zullen de nieuwe Chevrolet Camaro hier in Europa direct op de markt brengen na de lancering in Noord Amerika, die is voorzien voor 2009", vervolgt Brannon.

Chevrolet
 
Websitewww.transfomersmovie.
Deel via