8 juni 2007
BMW

BMW

BMW lanceert online racespel

8 juni 2007 | BMW lanceert een online racespel. Dit volledig in Nederland ontwikkelde spel is uniek omdat het voor het eerst kosteloos online mogelijk is om een racespel zelf vorm te geven. Bij de zogenaamde "BMW eDrive Challenge" heeft iedere speler namelijk de vrijheid om een eigen circuit te bouwen.

Uniek is het spel ook omdat BMW op deze wijze nieuwe doelgroepen voor het merk denkt te kunnen winnen. Spelers kunnen de door henzelf behaalde scores gemakkelijk E-mailen aan vrienden en hen op deze manier uitdagen. Degene die wordt uitgedaagd ziet zijn of haar uitdager vervolgens als tegenstander terug op de baan in het spel.

BMW

De bedoeling van het spel is om zo efficient mogelijk een circuit af te leggen. Dat kan door middel van het behalen van diverse bonuspunten die leiden tot een optimaal rijresultaat. Deze bonuspunten ("Power Ups") bestaan uit de diverse innovaties die BMW sinds kort toepast op onder andere de nieuwe BMW 1 Serie. Innovaties als remenergie regeneratie en een start-stopsysteem worden standaard geleverd onder de verzamelnaam "EfficientDynamics".

Bij deze filosofie wordt nagestreefd om het brandstofverbruik en de emissies te verlagen en daarbij het rijplezier te verhogen. Door gebruik te maken van een online racespel wil BMW dit voor het merk kenmerkende principe spelenderwijs aan een breed publiek uitleggen. Wie op de juiste manier gebruik maakt van EfficientDynamics kan de beste tijd neerzetten.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!