4 juni 2007
Renault Laguna

Renault Laguna

Nieuwe Renault Laguna vanaf oktober bij de dealer

4 juni 2007 | De nieuwe Renault Laguna komt als vijfdeurs hatchback en als break op de markt. De nieuwe Laguna wordt in september aan het grote publiek gepresenteerd tijdens de IAA in Frankfurt en staat vanaf oktober 2007 bij de Renault dealer.

Renault levert de nieuwe Laguna met een aantal motoren, waaronder de 2.0 dCi versies met 130, 150 en 175 pk (96, 110 en 127 kW). Dat kan in combinatie met de automatische versnellingsbak AJO. Een sportief alternatief is de 2.0 16V benzinemotor van 145 pk (103,4 kW), die voortgekomen is uit de samenwerking tussen Renault en Nissan. Om het brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden, is de nieuwe Laguna gemiddeld vijftien kilo lichter dan zijn voorganger.

Renault Laguna

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Laguna is met name gelet op de rolneiging van de carrosserie door de vering voor en achter respectievelijk 20 en 50 procent strakker af te stellen en ook een grotere stabilisatorstang te monteren. De nieuwe Laguna heeft kortere overbrengingsverhoudingen bij de stuurinrichtingen. Daardoor ontstaat er een beter contact met de weg. Ook worden oneffenheden op de weg beter gefilterd.

De Laguna profiteert, voor de actieve en passieve veiligheid, van de ervaring die Renault heeft op het gebied van veiligheid en is met name voorbereid om letsel na een zijdelingse aanrijding te weerstaan. Zo beschikt hij over een systeem bestaande uit een dubbele zijairbag van de nieuwste generatie (borstkas + bekken) met twee kamers van verschillende grootte en twee sensoren in het voorportier en de middenstijl.

Renault Laguna

De automatische parkeerrem en de nieuwste handsfree Renault Card maken het de bestuurder gemakkelijk. De breakversie Grand Tour beschikt bovendien over een systeem waarmee in een handomdraai een platte laadvloer is te creeren. Afhankelijk van het uitrustingsniveau zijn in de middenconsole de bedieningselementen gegroepeerd voor de automatische parkeerrem, de snelheidsregelaar/-begrenzer en de functies van het navigatiesysteem en de carkit.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!