31 mei 2007
 

Red Bull Air Race

Seat is wereldwijd partner van de Red Bull Air Race

31 mei 2007 | De Spaanse autofabrikant Seat wordt de wereldwijde partner van de Red Bull Air Race, met ingang van de race in Istanbul op 2 juni aanstaande. De Red Bull Air Race is een spannende competitie waarin 's werelds meest getalenteerde piloten het tegen elkaar opnemen in een race waarin snelheid, precisie en vaardigheden centraal staan. Seat en Red Bull Air Race hebben een driejarige overeenkomst getekend.

"Wij zijn verheugd de samenwerking met Red Bull Air Race voor de komende drie jaar te kunnen bekendmaken", verklaart Erich Schmitt, President van Seat. "Deze overeenkomst zal ons merkimago nog verder versterken. De merkwaarden van Seat zijn sportiviteit, jong van geest en vernieuwend en passen perfect bij eerdere en huidige sponsorovereenkomsten, waaronder de Europese tour van Shakira en het World Touring Car Championship".

Red Bull Air Race

Naast het creëren van een grotere merkbekendheid voor Seat bieden de evenementen een communicatieplatform voor Seat-importeurs en -dealers op de vijf gesponsorde locaties die voor 2007 op de kalender staan: Istanbul/Turkije, Interlaken/Zwitserland, Londen/Engeland, Porto/Portugal en Acapulco/Mexico.

De Red Bull Air Races zijn uitgegroeid tot enorme publieksevenementen, waar ter wereld ze ook worden gehouden. Afgelopen jaar kwamen er zes miljoen bezoekers af op de in totaal acht evenementen. De grootste schare fans werd tot dusver in 2006 in Istanbul genoteerd, waar anderhalf miljoen bezoekers de race aanschouwden. De verwachtingen voor de World Series 2007 liggen nog hoger, omdat het kampioenschap dit jaar elf races telt.

Red Bull Air Race

Seat zal tijdens de diverse evenementen nadrukkelijk aanwezig zijn. Het Seat-merk zal te zien zijn op de vliegtuigen, op tal van plaatsen op de locaties en op de zeventig auto's die door de piloten en organisatie zullen worden gebruikt. De meest in het oog springende feature wordt een Seat Leon Cupra follow-me-home auto die de vliegtuigen in en uit het parcours zal leiden. Deze auto zal tevens centraal staan in een uitgebreide advertentiecampagne die deze zomer gelanceerd wordt.

Red Bull Air Race Red Bull Air Race
 
Websitewww.redbullairrace.co
Deel via