24 mei 2007
 

Chevrolet Coupe

Michele Shapiro in Chevrolet uit 1930 van Peking naar Parijs

24 mei 2007 | Michele Shapiro en Dan Rensing, afkomstig uit Amerika, zullen met een Chevrolet Coupe uit 1930 deelnemen aan de "Peking to Paris Motor Challenge 2007", die op 27 mei van start gaat in Peking. Tijdens hun 13.000 kilometer lange tocht, waarbij ze in vijf weken van China naar Frankrijk rijden, weet het team zich gesteund door de Chevrolet-organisaties in alle landen die de Amerikanen doorkruisen.

De Peking to Paris Motor Challenge, de allereerste transcontinentale auto-race, viert dit jaar haar 100e verjaardag: honderd jaar nadat vijf auto's Peking verlieten (tegenwoordig beter bekend als Beijing) om helemaal naar Parijs te rijden, gaan 130 klassieke auto's dezelfde route volgen. In totaal nemen dit jaar elf Chevrolets, gebouwd tussen 1928 en 1941, deel aan deze challenge. Een van deze auto's is een Chevrolet Coupe, eigendom van Dan Rensing. Hij is gebouwd in 1930 en uitgerust met een 50 pk sterke zescilindermotor.

Chevrolet Coupe

Michele Shapiro (37) neemt plaats achter het stuur van deze klassieker. Zij woont in New York en is de huidige directeur van Special Projects bij een international onderzoeks- en beveiligingsinstituut. Voor deze rally heeft zij haar baan opgezegd. Michele heeft al vaak aan klassiekerrallies deel-genomen. Zo was zij de eerste Amerikaan die deelnam aan de Aicha de Gazelles Rally, een gruweljk zware, achtdaagse rally in de Sahara. Ook was zij winnares van de Europese Bullrun Rally. Zij is een liefhebster van auto's, mode en extreme avonturen.

De eigenaar van de auto, Dan Rensing (57), zal Michele's co-driver, navigator en monteur zijn. Hij komt uit Ohio en is opzichter van beroep. Speciaal voor deze Peking-Parijs rally kocht Rensing de 1930 Chevrolet Coupe. Dan legt uit: "Toen ik besloot om aan deze race deel te nemen, ging ik op zoek naar een auto in goede conditie en tegen een betaalbare prijs. Die Chevrolet bleek toen de beste propositie. Chevrolet heeft bij mij altijd gestaan voor een solide kwaliteit en grote betrouwbaarheid". Hij vond de auto in Minnesota en reed de Chevy terug naar Ohio, waar hij hem helemaal restaureerde en prepareerde voor de rally.

Chevrolet Coupe

Het Amerikaanse team is opgewonden en klaar om van start te gaan in de race van Azië naar Europa, waar Louis Chevrolet in Zwitserland is geboren. Ongetwijfeld zullen zij tijdens de lange tocht vaak denken aan wat Louis Chevrolet vaak zei: "Geef nooit op!"

Chevrolet Coupe Chevrolet Coupe
 
Websitewww.pekingparis.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!