24 mei 2007
 

Honda

Amerikaanse Honda-fabriek bouwt vijftienmiljoenste motor

24 mei 2007 | De motorenfabriek van Honda in Anna, in de staat Ohio, heeft zijn vijftienmiljoenste krachtbron geproduceerd. De motor is een zescilinder voor de Amerikaanse Honda Accord Coupe. De fabriek produceert ongeveer 1,15 miljoen motoren per jaar. Honda breidt de fabriek in Anna uit, zodat de mijlpaal van de dertigmiljoenste motor waarschijnlijk al in 2020 wordt bereikt. In Honda's autofabriek in Marysville wordt deze krachtbron in een auto gemonteerd.

Sinds zijn oprichting is de fabriek in Anna al verschillende malen uitgebreid. Momenteel is Honda bezig met een uitbreidingsplan ter waarde van 75 miljoen euro. De extra productiecapaciteit is nodig omdat de fabriek behalve de bestaande productie van aandrijfassen, drijfstangen, remonderdelen en motorblokken ook de productie van drijfstangen en nokkenassen van de Japanse fabriek overneemt. Nog dit jaar moet de uitbreiding gereed zijn.

Honda

De fabriek in Anna in Ohio heeft drie assemblagelijnen en twee gieterijen en produceert motoren voor onder meer de Accord, de Civic en de CR-V. Dan Smith, vice-president en manager van de fabriek, is verheugd over de bereikte mijlpaal: "Wij en onze toeleveranciers hebben ons volop ingezet om 15 miljoen klanten een uitstekende krachtbron voor hun Honda te leveren".

De fabriek in Marysville, waar de motoren in Honda auto's worden gemonteerd, viert later dit jaar dat die fabriek 25 jaar geleden de eerste Japanse auto in de Verenigde Staten produceerde: een Honda Accord. Honda viert dit met de introductie van een geheel nieuw model.

Honda
 
Websitewww.honda.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!