24 mei 2007
 

Chevrolet Sequel

GM brandstofcelauto die 300 mijl rijdt zonder te tanken

24 mei 2007 | General Motors heeft met eem elektrisch aangedreven brandstofcelauto 300 mijl afgelegd op een tank waterstof. De Chevrolet reed zowel in druk verkeer als op lege wegen en produceerde daarbij geen schadelijke emissies.

"Met deze rit heeft General Motors weer stap gezet op weg naar het op de markt brengen van onze brandstofauto's door de actieradius te realiseren die de consument mag verlangen", aldus Larry Burns, GM vice president research & development and strategic planning. "En wij deden dat zonder schadelijke emissies te produceren, omdat een brandstof-celauto alleen maar water als restproduct kent. Bovendien werd de waterstof, afkomstig van de Niagara watervallen en gebruikt om de Sequel aan te drijven, gewonnen door middel van waterkracht, een schone en recycleerbare energiebron. Dit betekent dat het gehele proces, van de vorming van de waterstof tot het gebruik van de brandstof in de auto, nagenoeg CO2-vrij plaatsvindt".

Chevrolet Sequel

De Sequel werd in 2005 geïntroduceerd tijdens de North American International Auto Show in Detroit en de eerste rijdende versie verscheen eind vorig jaar. Het is de eerste GM die op succesvolle wijze een aandrijfsysteem met de brandstofceltechnologie als basis integreert met een scala aan geavanceerde technologieën, zoals een kabelloos besturing- en remsysteem, wielnaafmotoren, lithiumion accu's en een lichtgewicht aluminium structuur. De auto maakt gebruik van schone, recycleerbare waterstof als brandstof en stoot enkel waterdamp uit.

De tocht door de staat New York startte bij het Fuel Cell Activity Center van General Motors in Honeoye Falls. Terwijl de Sequel het 300 mijl punt en de finish in Tarrytown passeerde, onderstreepte General Motors haar streven op het gebied van de promotie van brandstofceltechnologie door als onderdeel van het "Project Driveway" ruim 100 Chevrolet Equinox brandstofcelauto's in te zetten voor een demonstratieprogramma dat deze herfst in de stad New York van start gaat.

Chevrolet Sequel
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via