21 mei 2007
Seat Altea Freetrack

Seat Altea Freetrack

Seat Altea Freetrack debuteert in Barcelona

21 mei 2007 | Tijdens de aanstaande autoshow van Barcelona (7 t/m 17 juni) presenteert Seat haar robuuste variant van de Altea XL Stationwagon de Altea Freetrack. Nadat Seat in Geneve al een prototype onthulde, dat reeds een aantal stijlkenmerken van het nieuwe model prijsgaf, is de definitieve versie, waarvan de verkoop deze zomer start, in Barcelona te bewonderen.

Tot de visuele veranderingen aan de Freetrack, die is gebaseerd op de Altea XL Stationwagon, behoren kunststof beschermdelen op het onderste deel van de carrosserie evenals speciale kunststof bumpers voor en achter. Deze elementen geven de Freetrack een stoere en robuuste uitstraling, terwijl ze tijdens off-road rijden de carrosserie beschermen. Verder valt de auto uiterlijk op door nieuwe, exclusieve 17 inch wielen en banden met een grotere diameter. De Altea Freetrack heeft bovendien 40 mm meer bodemspeling dan de Altea XL Stationwagon, waardoor de auto uit de voeten kan in diverse soorten terrein.

Seat Altea Freetrack

De Seat Altea Freetrack is leverbaar met voorwielaandrijving (2WD) alsmede met vierwielaandrijving (4WD) die is gebaseerd op het Haldex-systeem met een hydromechanische verbinding en elektronische aansturing, om er zeker van te zijn dat de trekkracht permanent op een progressieve en precieze wijze wordt verdeeld. Onder normale omstandigheden wordt het vermogen volledig aan de voorwielen afgegeven, waarbij maximaal 50% ook naar de achterwielen kan worden verplaatst wanneer dat vereist is.

In combinatie met de direct ingespoten 2.0 TFSI benzinekrachtbron bereikt de Altea Freetrack (4WD) een topsnelheid van 214 km/u, terwijl de acceleratie van 0 tot 100 km/u niet meer dan 7,5 seconden vergt. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 9,4 liter per 100 km. De Freetrack 2.0 TDI (170 pk, 4WD) met directe inspuiting realiseert een topsnelheid van 204 km/u en sprint in 8,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. De gemiddelde brandstofconsumptie per 100 kilometer bedraagt 6,8 liter. Voor de 140 pk sterke Altea Freetrack 2.0 TDI (2WD) zijn de waarden achtereenvolgens 196 km/u, 10,2 seconden en 6,1 liter/100 km. Beide dieselversies beschikken overigens standaard over een roetfilter.

Seat Altea Freetrack

Met een inhoud van 593 liter biedt de Freetrack volop bagageruimte. Bovendien zijn de achterstoelen flexibel want ze kunnen tot 16 centimeter naar achteren worden geschoven voor extra beenruimte, met behoud van een grote hoeveelheid nuttige bagageruimte.

De Altea Freetrack wordt in slechts één uitrustingsniveau geleverd, waarbij wel onderscheid wordt gemaakt tussen de 2WD en de 4WD. Af-fabriek is elke Altea Freetrack onder andere voorzien van dual-zone klimaat-regeling, ruitenwissers met een regensensor, een lichtsensor, parkeersensoren, cruise control, een board computer, een CD MP3 audiosysteem met stuurwielbediening alsmede donker getinte ramen vanaf de B-stijl. Tot het veiligheidspakket behoren standaard ondermeer zes airbags en uiteraard ABS. Verder is de Altea Freetrack standaard uitgerust met nieuwe zonneschermen die, wanneer ze niet worden gebruikt, in de portieren verborgen zitten om het zicht van de achterpassagiers niet te belemmeren. ESP (elektronische stabiliteitsregeling) en een bandenspanningsmeter zijn standaard op de 4WD-variant en optioneel leverbaar op de 2WD.

Seat Altea Freetrack

Vanaf deze zomer is de nieuwe Seat Altea Freetrack leverbaar in Nederland. De prijslijst van de nieuwe Freetrack begint bij € 35.395,- voor de Altea Freetrack 2.0 TDI 140 pk (2WD). De 200 pk sterke 2.0 TFSI benzineversie (4WD) kent een prijs van € 37.995,-. De Altea Freetrack 2.0 TDI (170 pk, 4WD) tot slot is er vanaf € 40.395,-.