14 mei 2007
 

Engine of the Year

Audi 2.0 TFSI is Engine of the Year 2007

14 mei 2007 | Audi's 2.0 TFSI-motor, die dienst doet in de A3, de A4 en A6, is door 60 journalisten uit 30 landen onderscheiden met de Engine of the Year award. Het is de derde achtereenvolgende keer dat een Audi-motor het predikaat Engine of the Year krijgt.
Engine of the Year

De jury van de Engine of Year-verkiezing liet er geen misverstand over bestaan: Audis 2.0 TFSI is de toonaangevende motor in zijn klasse: "hij is niet alleen bijzonder veelzijdig en slim ontworpen, maar ook nog eens opvallend krachtig. Bij de 2.0 TFSI gaat hoge trekkracht perfect samen met een optimale dosis dagelijks gebruiksgemak". Bij dit alles tekende de jury bovendien aan dat de 2.0 TFSI ook de beste motorische ontwikkeling in het segment van 1.8- tot 2.0-liter vertegenwoordigt.

Engine of the Year

De 2.0 TFSI verscheen voor het eerst in de Audi A3 Sportback. Inmiddels wordt hij ook ingezet in de A4- en de A6-reeks. De motor is leverbaar in vermogensvarianten van 170 tot 265 pk. De veelzijdigheid van de 2.0 TFSI wordt nog eens extra onderstreept door het feit dat hij leverbaar is in de efficiente Audi A4 2.0 TFSI, terwijl zijn sportieve karakter vooral in de Audi S3 naar voren komt.

Engine of the Year Engine of the Year
 
Websitewww.audi.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!