14 mei 2007
 

Saab 9-3

Saab toont vernieuwde 9-3

14 mei 2007 | De nieuwe modellen van de Saab 9-3-serie zijn nu scherper gelijnd dan ooit, ingegeven door de conceptauto Saab Aero X. Daarnaast krijgt de nieuwe Saab 9-3 nieuw technieken onder de motorkap.

Het vooraanzicht en de deurpanelen zijn geheel vernieuwd, nieuwe 'signature' verlichting volgt de vorm van de voorkant van de auto en de achterzijde van de auto is voorzien van nieuwe stijlelementen. Dit geeft de nieuwe 9-3-range een vastberaden en assertieve uitstraling.

Het opvallendst aan de nieuwe Saab 9-3 zijn de scherpe lijnen voor. Deze integreren met de grille en de motorkap, net zoals de Aero X-conceptauto en klassieke ontwerpen van Saab laten zien. De overige veranderingen aan het uiterlijk van de Saab 9-3 versterken de nieuwe look en geven de modellen een heldere, specifieke Saab-identiteit.

Saab 9-3

"We introduceren belangrijke ontwikkelingen in drie sleutelgebieden: ontwerp, prestaties en rijgedrag", zegt Jan Ake Jonsson, Managing Director van Saab Automobile. "Het resultaat is een grote stap voorwaarts in het versterken van de uiterlijke kenmerken en de rijeigenschappen van onze belangrijkste productlijn. De 9-3-range is goed voor ongeveer tweederde van de wereldwijde verkopen".

De nieuwe 9-3-serie bevat de Sport Sedan, de Sport Estate en de Cabriolet. In elk model kan er gekozen worden uit drie verschillende brandstofsoorten in diverse motorvarianten: benzine, diesel of BioPower (bio-ethanol). De nieuwe 9-3 is vanaf september in de Nederlandse showrooms.

Saab 9-3
 
Websitewww.saab.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!