9 mei 2007
 

Seat

Seat levert roetfilter op alle diesels

9 mei 2007 | Seat heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd binnen de productreeks. Als gevolg van die veranderingen is vanaf nu voor alle model-varianten met een dieselkrachtbron een roetfilter leverbaar. Naast de roetfilters heeft Seat over de gehele linie ook tal van andere wijzigingen in het productgamma doorgevoerd. Een van de meest in het oog springende noviteiten is de introductie van de 160 pk sterke 1.8 TFSI turbomotor in de Seat Leon.

De Seat Leon kent een groot aantal wijzigingen in het productgamma, waarvan een van de meest opvallende het standaard roetfilter voor alle dieseluitvoeringen is. Bovendien presenteert Seat van de 1.9 TDI met 105 pk nu een versie met de DSG-transmissie, waarbij het schakelen razendsnel geschiedt door de toepassing van dubbele-koppelingtechniek. De 1.9 TDI (105 pk) DSG is te bestellen voor de Sportstyle, Stylance, Sport-up en Business Line. Eveneens nieuw voor de Leon is de 160 pk sterke 1.8 TFSI benzinekrachtbron met turbo die recent al debuteerde in de Altea XL Stationwagon. De nieuwe 1.8 TFSI is er voor de Stylance, Sport-up en Business Line uitvoeringen. De huidige 2.0 FSI met 150 pk is per direct alleen nog te bestellen in combinatie met een automatische Tiptronic versnellingsbak.

Seat

Voor de Leon is de kleur Luviablauw metallic niet langer leverbaar. In plaats daarvan is de kleur Candywit nu voor alle uitvoeringen beschikbaar. Bovendien is de Leon in de uitvoeringen Basis, Reference, Sport, Sportstyle, Business Line en Sport-up nu voorzien van nieuwe bekledingsstoffen. Daarnaast hebben de Basis en Reference een nieuw ontwerp voor de wieldoppen gekregen, terwijl de Sport, Sportstyle en Sport-up op nieuwe lichtmetalen wielen staan.

Een groot aantal wijzigingen van de Leon is ook terug te vinden in de Altea. Dat betekent allereerst dat alle dieseluitvoeringen van de Seat Altea nu standaard vertrouwen op een dieselpartikelfilter. Bovendien zijn de Comfortstyle, Stylance, Lifestyle en Business Line versies vanaf nu te bestellen met de 105 pk sterke 1.9 TDI in combinatie met de DSG-transmissie. Eveneens nieuw voor de Altea is de 1.8 TFSI turbokrachtbron, die per direct beschikbaar is voor de Altea Stylance, Lifestyle, Sport-up en Business Line. Ook voor de Altea geldt dat de bestaande 2.0 FSI nu alleen nog gekoppeld wordt aan de automatische Tiptronic transmissie. Bovendien zijn de bestaande 1.6 (102 pk), 2.0 FSI Tiptronic (150 pk) en 1.9 TDI (105 pk) niet langer te combineren met het Sport-up uitrustingsniveau.

Seat

Wat de accessoirelijst betreft maakt de verwarmde A-stijl nu deel uit van het winterpakket (leverbaar op de Stylance, Sport-up en FR) en zijn parkeersensoren achter nu evenals TomTom-voorbereiding ook optioneel leverbaar voor het Reference uitrustingsniveau. De Stylance en Sport-up kunnen achterin per direct eveneens geleverd worden met zijairbags. De Comfortstyle en Lifestyle actie-uitvoeringen van de Altea blijven het komende modeljaar gewoon leverbaar, net als de Business Line en Business Line TomTom-pakketten voor de Stylance.

Hoewel de Altea XL Stationwagon nog maar kort in ons land geleverd wordt, heeft Seat toch al enkele wijzigingen aangebracht in het productgamma. Zo krijgen alle dieseluitvoeringen vanaf nu standaard een roetfilter en is ook de Altea XL Stationwagon nu leverbaar met de 105 pk sterke 1.9 TDI in combinatie met de DSG-versnellingsbak.

Seat

Het topmodel binnen de Seat-lijn, de Toledo, kan het aanstaande modeljaar eveneens rekenen op diverse wijzigingen. Een roetfilter is per direct voor alle dieseluitvoeringen standaard aan boord, ook voor de nieuwe 1.9 TDI (105 pk) DSG-uitvoering, die debuteert in de Toledo-reeks en beschikbaar is voor zowel de Stylance als Business Line versie. Eveneens nieuw voor de Toledo is de 1.8 TFSI benzinemotor met turbotechnologie en een vermogen van 160 pk. De 1.8 TFSI is er naar keuze voor de Stylance of Business Line en wordt standaard geleverd in combinatie met een sportonderstel. De bekende, 150 pk sterke 2.0 FSI is in de Toledo alleen nog te bestellen met de automatische Tiptronic transmissie.

Seat Seat Seat Seat
 
Websitewww.seat.nl
Deel via