23 april 2007
 

Audi Cross Coupe Quattro

Audi toont Cross Coupe Quattro studiemodel

23 april 2007 | Audi presenteert op de autotentoonstelling van Shanghai de Audi Cross Coupe quattro. Dit studiemodel combineert de styling en de dynamiek van een compacte sportwagen met het ruimteaanbod en de veelzijdigheid van een SUV.

De compacte Audi Cross Coupe quattro heeft een coupevorm die samensmelt met offroad-elementen als de stevige proporties en 20-inch wielen.

Audi Cross Coupe Quattro

De Audi Cross Coupe quattro heeft een viercilinder 2.0 TDI met common-rail inspuiting en Piezo-injectoren. Deze motor levert een vermogen van 204 pk en een koppel van 400 Nm. Deze dieselkrachtbron is dwars ingebouwd en draagt zo bij aan de compacte afmetingen van het studiemodel. De 2.0 TDI verbruikt gemiddeld 5,9 l/100 km. Het Dieselroetfilter (DRF) en de Bluetec-techniek zorgen voor een minimale uitstoot van roetdeeltjes en stikstofoxiden. De Audi Cross Coupe quattro voldoet daardoor nu al aan de toekomstige Euro 6-emissienorm.

Uiteraard beschikt de Audi Cross Coupe over permanente vierwielaandrijving met variabele krachtverdeling door middel van een Haldex-koppeling. Ook heeft hij standaard S-tronic, een versnellingsbak met dubbele koppeling die razendsnel schakelt. S-tronic biedt bovendien de keus uit handmatig of automatisch schakelen.

Audi Cross Coupe Quattro

De Audi Cross Coupe quattro heeft het "Audi drive select"-systeem aan boord. Dit maakt het mogelijk om de besturing en de motor-, schakel-, en onderstelkarakteristiek aan individuele behoeften aan te passen. Naast de standaard-modus heeft Audi drive select ook een Sport- en een Efficiency-instelling. Deze laatste stand is er voor economisch en milieuontziend rijden. Het motormanagement en de schakelmomenten worden hierbij aangepast ten behoeve van een zo laag mogelijk verbruik en bovendien worden grootverbruikers als aircocompressor dan uitgeschakeld. Dit maakt een brandstofbesparing tot 20% mogelijk.

Het karakter van het vierzits interieur van de Audi Cross Coupe Quattro komt onder meer tot uiting in de toepassing van het MMI-systeem, dat via een touchpad (zoals bij veel laptops) kan worden bediend. Ook uniek is de Dual View-techniek. Dit maakt het mogelijk dat een scherm zowel door de bestuurder als door de passagier kan worden gebruikt. De beelden die het scherm weergeeft, zijn slechts vanuit één richting zichtbaar. Dat betekent dat de bestuurder bijvoorbeeld relevante (reis)informatie ziet, terwijl de passagier op hetzelfde scherm een TV-programma bekijkt.

Audi Cross Coupe Quattro Audi Cross Coupe Quattro Audi Cross Coupe Quattro Audi Cross Coupe Quattro
 
Websitewww.audi.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!