13 april 2007
 

Autotrust

Kopers van een occasion kunnen nu ook zelf een garantie afsluiten

13 april 2007 | Sinds september vorig jaar kan de particuliere verkoper van een occasion een auto verkopen met garantie. Biedt de verkoper van de occasion deze garantie niet aan, dan kan vanaf nu ook de koper de garantie zelfstandig afsluiten. Dit is een extra mogelijkheid die Autotrust nu biedt en die wordt ondersteund door de ANWB, Unigarant, (een volle dochter van de ANWB) en door de DEKRA.

Met dit nieuwe product op de Nederlandse markt wordt de koper in alle gevallen de mogelijkheid geboden een occasion met garantie te kopen van een particulier. Dus ook wanneer de verkoper zelf de garantie niet heeft afgesloten. De looptijd van de garantie is zes maanden na aankoop. De kosten zijn afhankelijk van het merk en type auto, bouwjaar en aantal kilometers. Deze zijn direct op de site Autotrust.nl te berekenen.

Autotrust

Het garantieproduct voor de koper van een occasion is hetzelfde en kent dezelfde voorwaarden als voor de particuliere verkoper van een occasion. De Consumentenbond heeft deze maand het product voor de verkoper van een occasion uitvoerig getest en vergeleken met andere aanbieders (de garantie voor de verkopers worden door meer aanbieders verzorgd). Conclusie van de Consumentenbond (Geldgids april 2007) is dat de dekking van Autotrust het best vergeleken mag worden met de Bovag-garantie. Ook heeft de Consumentenbond geconstateerd dat alleen bij Autotrust de keuring bij de prijs is inbegrepen is. Verder is Autotrust de enige aanbieder waarbij de garantie verlengd kan worden tot maximaal twaalf maanden.

De Consumentenbond maakt melding in haar rapport dat Autotrust een uitgebreide garantiestelling biedt. Na overleg met Unigarant kan de auto bij ieder garagebedrijf, in heel Nederland, gerepareerd worden. Een ander voordeel van Autotrust is dat ze een geld terug garantie aanbieden: als het de verkoper niet lukt de auto binnen vier maanden te verkopen, dan vervalt het premiebedrag en betaalt de verkoper alleen een gedeelte van de keuringskosten.

Autotrust
 
Websitewww.autotrust.nl
Deel via