13 april 2007
 

Ferrari

Ferrari relay doet Nederland aan

13 april 2007 | Na een trip van bijna 80 dagen door het Midden Oosten, Singapore, Maleisie, Hong Kong, China, Japan, Thailand, Indonesie, Taiwan, Australie, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika, Noord en Zuid Amerika, Spanje en Frankrijk, arriveert de marathon, waarmee de 60e verjaardag van Ferrari wordt gevierd, op 17 april in Nederland.

Vanuit Hilversum en Enschede zullen ongeveer 90 Ferrari's, aangevoerd door de 125 S, de allereerste Ferrari ooit, op weg gaan naar Deventer. Na de lunch op een River-cruiseschip zal de groep Ferrari's, die bestaat uit modellen van alle leeftijden en van ieder type, zich na een tocht over binnenwegen verzamelen bij Paleis Soestdijk, de vroegere residentie van Koningin Juliana en wijlen Prins Bernhard, die zelf eigenaar is geweest van verschillende Ferrari's.

Ferrari

De stoet Ferrari's zal de speciaal ontworpen estafettestok vervoeren. Deze is versierd met 60 geemailleerde badges, die de belangrijkste gebeurtenissen symboliseren in het bestaan van de onderneming, alsmede een Paard van platina en diamant, vervaardigd door Damiani.

Net als ieder land dat door de Relay is bezocht, zal ook Nederland aan Ferrari een voorwerp aanbieden dat de nationale cultuur en tradities weergeeft. De lokale Italiaanse ambassade zal het geschenk opsturen aan het Farnesina Palace in Rome om tentoongesteld te worden als onderdeel van de volledige collectie. Wanneer de tentoonstelling is afgelopen, zullen alle voorwerpen worden geveild in Maranello, waarvan de opbrengsten aan een goed doel zullen worden geschonken.

Ferrari

Nadat gedurende vijf maanden zon vijftig verschillende landen zijn doorkruist, waarbij uiteindelijk meer dan 10.000 klanten betrokken zullen zijn, zal de estafettetocht zijn definitieve bestemming, Maranello, op 23 juni bereiken. Het centrale thema van de afsluitende evenementen zal de bijdrage zijn die Ferrari heeft geleverd aan de automobielwereld gedurende zestig jaar van ononderbroken betrokkenheid bij zowel de autosport als de productie van GT sportwagens. Maranello zal ook het decor vormen van het eerste Concours d'Elegance ooit dat officieel door Ferrari voor haar auto's zal worden georganiseerd, alsmede een reeks evenementen die plaats vinden op de racebaan, in de fabriek en in de Galleria Ferrari.

Als onderdeel van de viering van haar zestigjarig bestaan zal Ferrari een serie van zestig waarlijk unieke auto's produceren. Deze zullen gebaseerd zijn op de 612 Scaglietti. De auto's zullen worden aangeboden in een two-tone uitvoering in een combinatie van klassieke Ferrari-kleuren zoals deze zijn gebruikt voor enkele van de meest memorabele modellen van Ferrari. Het interieur zal gekenmerkt worden door verfijnde kleurcombinaties en een elektrochromatisch glazen dak van de nieuwste generatie. De mate van doorzichtigheid van het dak kan in feite worden ingesteld naar de behoefte van de inzittenden. Om de exclusiviteit van deze eenmalige serie te onderstrepen, zal ieder exemplaar eveneens op de middenconsole zijn voorzien van een geemailleerd symbool, dat een van de zestig historische evenementen weergeeft die uitgekozen zijn om de verjaardag van het merk Ferrari te symboliseren, zoals deze ook gebruikt zijn voor de Ferrari 60 Estafettestok.

Ferrari Ferrari
 
Websitewww.ferrari.nl
Deel via