4 december 2002
 

Nissan Micra (2003 - 2010)

tony blair en carlos ghosn starten productie nissan micra

4 december 2002 | Carlos Ghosn en Tony Blair hebben in de Nissan-fabriek in Groot-Brittannie de productie van de nieuwe Micra gestart. De president van Nissan Motor Company en de minister-president van Groot-Brittannie reden het eerste in serie geproduceerde model van de band. De Europese introductie van de compacte Nissan vindt in januari plaats.

Tony Blair was verheugd de start van de productie bij te wonen: "Het management en de werknemers hebben hard gewerkt om de launch mogelijk te maken. Sunderland is de meest productieve fabriek in Europa. Dat is een eerbetoon aan de inwoners in deze regio en aan de Britse auto-industrie". Carlos Ghosn voegde daar aan toe: "Dit is een mijlpaal voor Nissan 180, ons driejarig bedrijfsplan. Ik ben vandaag hier naartoe gekomen om het hardwerkende personeel eer te betuigen. Zij spelen een centrale rol in het bereiken van de doelen van Nissan in Europa". John Cushnaghan, managing director van de fabriek, zei: "We hebben twee jaar hard gewerkt aan de introductie van de nieuwe Micra. Dat de launch vandaag is gerealiseerd, is te danken aan ons fantastische team van werknemers, de toeleveranciers en alle andere partners. Daarnaast hebben we veel te danken aan de onvoorwaardelijke steun van de Britse regering".

Nissan Micra (2003 - 2010)

Nissan wil jaarlijks in Europa 160.000 Micra's verkopen. Om aan de geschatte vraag te voldoen, heeft de fabriek een derde shift ingesteld. Hierdoor komt de totale productie-capaciteit op 500.000 voertuigen per jaar. Ongeveer 4900 mensen zijn werkzaam in de fabriek. In totaal is 370 miljoen euro in Sunderland geinvesteerd. De activiteiten van Nissan in Sunderland begonnen in 1984 met de assemblage van de Nissan Bluebird. Dit model rolde in 1986 voor het eerst van de band. Sindsdien is de fabriek uitgegroeid tot de grootste van Groot-Brittannie. Er zijn in totaal meer dan drie miljoen auto's in de fabriek geproduceerd. Dit jaar is Sunderland voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot de meest productieve fabriek in Europa.