12 maart 2007
 

Cadillac BLS Wagon

Cadillac breidt programma uit met BLS Wagon

12 maart 2007 | Later dit jaar zal de Cadillac BLS leverbaar worden als stationwagon. Een internationaal team van vormgevers ontwierp een BLS Wagon met een bijzondere wigvorm die wordt onderstreept door de taps toelopende lijnen van de zijramen.

Het interieur van de BLS Wagon wordt gekenmerkt door een driespaaks lederen stuurwiel en een analoge klok in het midden van het dashboard. De ronde instrumenten zijn voorzien van witte cijfers en rode naalden op een zwarte achtergrond.

Cadillac BLS Wagon

De voorwielaangedreven BLS Wagon wordt geleverd met een turbodiesel en drie turbobenzinemotoren. De 1,9 liter viercilinder-dieselmotor met direct-ingespoten common-railtechnologie is voorzien van een onderhoudsvrij roetfilter en levert een vermogen van 110 kW (150 pk). Het benzinemotorenprogramma omvat twee 2,0 liter viercilinder-versies (129 kW / 175 pk en 154 kW / 210 pk) en een geavanceerde 2,8 liter V6 (188 kW / 255 pk) die voorzien is van een dubbele turbolader en variabele verstelling van de inlaatnokkenassen.

De BLS Wagon kan worden geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en vijf- of zestraps automatische transmissies. Voor BLS-modellen die uitgerust zijn met een automatische transmissie biedt een standaard Sport Mode-knop de bestuurder de mogelijkheid om een sportiever transmissieschakelpatroon te selecteren.

Cadillac BLS Wagon

Het chassis is voorzien van MacPherson-veerpoten aan de voorzijde en een viervoudig opgehangen achtera. De Cadillac BLS Wagon zal in het vierde kwartaal van 2007 in de Europese Cadillac-showrooms staan.

Cadillac BLS Wagon Cadillac BLS Wagon
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!