6 maart 2007
 

Toyota hybride

Twee nieuwe hybride-concepten bij Toyota

6 maart 2007 | Tijdens de Autosalon van Geneve toont Toyota dit jaar zijn visie op gebied van duurzame mobiliteit. Twee nieuwe hybride-concepten laten zien welke mogelijkheden de Hybrid Synergy Drive-technologie biedt.

De Autosalon van Geneve 2007 markeert het werelddebuut van de Hybrid X een concept car waarmee Toyota een nieuwe designtaal voor hybride auto's toont, gecombineerd met nieuwe technologieen voor de hybride-auto van de toekomst. De Hybrid X is ontworpen en ontwikkeld door ED, het Europese designcentrum van Toyota, en is bedoeld als een vierdeurs en vierzits studiemodel dat uitzonderlijk ruim en comfortabel is.

Toyota hybride

Een tweede concept car, de Toyota FT-HS Future Toyota Hybrid Sports belichaamt daarentegen Toyotas visie op een sportauto voor de 21ste eeuw. Door een geavanceerde hybride-aandrijflijn te combineren met de eigenschappen van een pure sportauto, rekent Toyota af met het vooroordeel dat milieuvriendelijkheid ten koste zou gaan van het rijplezier.

De FT-HS concept is een achterwielaangedreven sportauto die met een voorin geplaatste 3,5 liter V6 motor in ongeveer vier seconden van 0 tot 100 km/h moet kunnen accelereren. De combinatie van een krachtige 3,5 liter benzinemotor en een hybride-systeem van de nieuwste generatie geeft de FT-HS een vermogen van ongeveer 400 pk.

Toyota hybride Toyota hybride
 
Websitewww.toyota.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!