2 maart 2007
 

Nissan X-Trail FCV

Nissan levert eerste brandstofceltaxi af

2 maart 2007 | Tokyo Nissan Motor Co. leverde op 19 februari het nieuwste, met waterstofcellen uitgeruste model X-Trail af aan de firma Kanagawa Toshi Kotsu. Deze Nissan is onderdeel van de vloot huurautos met chauffeur van dat bedrijf. Het is de eerste keer dat een Nissan brandstofcelauto voor dit soort diensten wordt ingezet. Op deze manier kunnen klanten kennismaken met de prestaties en de pluspunten van deze techniek.

Elke X-Trail FCV (Fuel Cell Vehicle) is voorzien van een brandstofcelpakket en compacte lithium-ionaccus, die volgens Nissan in staat zijn om hetzelfde prestatieniveau te leveren als de benzineversie van de X-Trail. Het brandstofcelpakket van Nissan is goed voor een vermogen van 90 kilowatt, waarmee de topsnelheid en de acceleratie gelijk is aan die van de benzineversie.

Nissan X-Trail FCV

Brandstofceltechnologie staat voor autorijden zonder uitstoot, behalve dan waterdamp, door gebruik te maken van twee opnieuw te gebruiken elementen: zuurstof- en waterstofgassen, die van nature al aanwezig zijn in de lucht. De technologie bestaat uit de chemische fusie tussen de waterstof en de zuurstof, waarbij elektrische energie vrijkomt, met water als enige afvalproduct.

Als onderdeel van het Nissan Green Program 2010 biedt Nissan nieuwe producten aan, waaronder de brandstofcelautos, om wereldwijd bij te dragen aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Sinds april 2006 biedt Nissan consumenten de mogelijkheid om bij de Nissan Gallery in Ginza, Tokyo, kennis te maken met de prestaties en de voordelen van brandstofcelauto's.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!