1 maart 2007
 

Lotus 2-Eleven

Lotus 2-Eleven debuteert in Geneve

1 maart 2007 | Lotus Sport, de autosporttak van Lotus Cars Ltd., onthult tijdens de 77e Autosalon van Geneve de Lotus 2-Eleven. Deze nieuwste Lotus is bedoeld voor de actieve en enthousiaste autosporter en voert de filosofie van Colin Chapman, prestaties door een beperkt gewicht, tot in het extreme door.

Met een gewicht van slechts 670 kg en een motorvermogen van 255 pk uit de 1.8-liter motor met turbocharger en intercooler heeft de Lotus 2-Eleven een vermogen/gewichtverhouding die overeenkomt met die van een Formule I auto uit de jaren zestig. De sprint van 0 naar 100 km/u kost 3,9 seconden (eerste schatting), de topsnelheid bedraagt 250 km/u.

Lotus 2-Eleven

Mike Kimberley, Chief Executive Officer van Group Lotus: "Deze ultieme, voor de autosport ontwikkelde auto is niet alleen fenomenaal snel, maar ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk. In het kort gezegd: voor snelle rondes over het circuit is de 2-Eleven bij uitstek geschikt".

De productiestart van de Lotus 2-Eleven staat gepland voor april 2007 in de productiefaciliteit van Lotus Headquarters in Hethel, Engeland. De 2-Eleven zal in de speciale Lotus Motorsport workshop worden afgebouwd en iedere auto zal worden voorzien van een Lotus Sport typeplaatje.

Lotus 2-Eleven

De Lotus 2-Eleven is vooralsnog uitsluitend leverbaar in een introductie-uitvoering, die ondermeer is voorzien van een striping en speciale bestickering. Deze Launch Edition wordt in twee versies leverbaar: een straatversie, voorzien van voor- en achterlichten, een uitlaatkatalysator, een achterspoiler en andere voorzieningen voor toelating op de openbare weg. De tweede versie is de Track uitvoering met een verbeterde aerodynamica, zoals een high downforce koolstofvezel achterspoiler, een speciale voorsplitter, remlichten en een FIA goedgekeurde kuipstoel voor de bestuurder.

De prijs voor Nederland is nog niet bekend maar in Engeland hangt aan de Lotus 2-Eleven Launch Edition een prijskaartje van 39.995 pond. De straatversie kost in Groot Brittannie 1.100 pond extra voor de afleveringsbeurt, de eerste onderhoudsbeurt, kentekenplaten, een volle tank brandstof en enkele andere zaken. Het is voorzien dat de Lotus 2-Eleven buiten Engeland uitsluitend leverbaar wordt in de Track-only uitvoering en hij kost dan exclusief belasting 49.575 euro

Lotus 2-Eleven Lotus 2-Eleven
 
Websitewww.lotuscars.nl
Deel via