1 maart 2007
 

Fiat Bravo

Fiat Bravo haalt 5 sterren in EuroNCAP crashtest

1 maart 2007 | Fiat's nieuwste model scoort vijf sterren in de EuroNCAP testen. Hiermee begeeft hij zich qua veiligheid in de top van zijn segment.

De virtuele botsproeven, uitgevoerd door Fiat zelf, wezen al uit dat de nieuwe Bravo goed uit de verf zou komen bij de botsproeven. Het resultaat mag er zijn: de maximale 5 sterren en een totale score van 33 punten zijn gehaald! Eerder behaalde, net als de Bravo, de Grande Punto en de Croma ook de maximale score van 5 sterren.

Fiat Bravo

Om het resultaat te bereiken hebben de ontwerpers van de Bravo elk mogelijk ongeluk in ogenschouw genomen: frontale, achterop en zij-aanrijdingen. Zelfs de situatie dat na een ongeval het voertuig over de kop zou gaan of gevallen waarbij sprake is van brand, zijn allemaal grondig bestudeerd. Andere factoren die een rol speelden tijdens de ontwikkeling van de veiligheid van de Bravo zijn diverse snelheden waarmee een ongeval zou kunnen plaats hebben. In totaal zijn meer dan 15.000 virtuele en zestig werkelijke (waarbij een echt voertuig gebruikt is) crashtests uitgevoerd naast de honderden tests van onder andere subsystemen en onderdelen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!