27 februari 2007
 

Chevrolet

Diesel centraal bij Chevrolet op de AutoRAI 2007

27 februari 2007 | De AutoRAI 2007 markeert voor Chevrolet in Nederland de start van een omvangrijk dieseloffensief. Na dieseluitvoeringen van de Captiva en Epica debuteren tijdens de AutoRAI 2007 nu ook de Lacetti 2.0 TCDI en Nubira Stationwagon TCDI. Bovendien introduceert Chevrolet diverse speciale versies van bestaande modellen op haar stand, nummer 01.010 in de Europahal, waar tevens de Nubira World Touring Car te bewonderen is, die in mei op het Circuit Park Zandvoort in actie gaat komen.

Tijdens deze editie van de AutoRAI staan de bezoekers van de show centraal op de stand van Chevrolet. Onder het motto "It's Showtime - Starring You" haakt Chevrolet op ludieke wijze aan bij het centrale thema van de AutoRAI 2007. "We willen de bezoekers van onze bijna 1.000 m2 grote stand echt laten merken dat ze bij Chevrolet welkom zijn", verklaart Ronald Dubbelman, Executive Manager Sales van Chevrolet Nederland. "We gaan ze dit jaar daarom extra in de watten leggen. Zo kunnen AutoRAI-bezoekers bij Chevrolet terecht voor een ontspannende massage, een pedicurebehandeling of zelfs om hun schoenen te laten poetsen, om maar enkele voorbeelden te noemen".

Chevrolet

Tijdens de AutoRAI 2007 breidt Chevrolet het dieselgamma voor Nederland verder uit. Eind vorig jaar introduceerde Chevrolet de eerste dieselmotor ooit in het Europese modelprogramma van Chevrolet, in de Captiva SUV. Na een tweede Captiva 2.0 VCDI dieselvariant, exclusief voor de 2WD-versie, volgde begin dit jaar tevens de Chevrolet Epica 2.0 VCDI diesel. Tijdens de AutoRAI breidt Chevrolet de dieselreeks opnieuw verder uit met de Lacetti 2.0 TCDI en Nubira Stationwagon 2.0 TCDI. Beide modellen zijn uitgerust met een 2.0-liter common-rail diesel die goed is voor een vermogen van 89 kW/121 pk en een koppel van 280 Newtonmeter bij 2.000 toeren per minuut. Het verbruik bedraagt 5,7 liter (Stationwagon 6,0 liter) per 100 kilometer (MVEG). In combinatie met een brandstoftank van 60 liter resulteert dat in een maximale actieradius van ongeveer 1.000 kilometer.

Tevens heeft Chevrolet haar spotlights tijdens de AutoRAI 2007 gericht op de Nubira World Touring Car. Dit jaar komt het FIA World Touring Car Championship voor het eerst ook naar Nederland, voor twee races in het weekend van 5 & 6 mei op het Circuit Park Zandvoort. Het afgelopen jaar heeft het Chevrolet WTCC-team, met coureurs Alain Menu, Nicola Larini en Rob Huff, haar eerste overwinningen en podiumplaatsen binnen-gehaald. Voor dit jaar, het derde jaar van Chevrolet in het WTCC, ligt de lat daarom extra hoog en gaat het team iedere race voor de overwinning, met de kampioenschap-titel als overkoepelend en ultiem doel.

Chevrolet

Op basis van bekende modellen uit de Chevrolet productreeks presenteert Chevrolet in het RAI-complex in Amsterdam tevens een aantal speciale uitvoeringen. Zo heeft Chevrolet in combinatie met de Nederlandse lederspecialist Cabarra diverse speciale versies van de Kalos, Lacetti, Nubira Stationwagon en Captiva ontwikkeld, voorzien van een custom-made lederen interieur.

Om het nieuwe dieselprogramma extra kracht bij te zetten toont Chevrolet op haar stand tevens een extra sportieve versie van de Lacetti 2.0 TCDI, de Dynamic. Deze dynamische uitvoering wordt uitsluitend in de kleur Super Red geleverd en is daarnaast voorzien van matzwarte stylingdetails, die het sportieve en exclusieve karakter van deze uitvoering benadrukken. Het interieur van de speciale Lacetti 2.0 TCDI Dynamic is bovendien voorzien van speciaal door Cabarra ontworpen zwart-rood lederen bekleding. Met uitzondering van het lederen interieur zijn ook de Chevrolet Kalos 3-deurs en de Nubira Stationwagon in deze extra sportieve Dynamic-uitmonstering present op de Chevrolet-stand in de Europahal.

Chevrolet Chevrolet Chevrolet
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via