27 november 2002
 

Daewoo Flex

gm daewoo toont twee nieuwe conceptcars tijdens de motorshow van seoel

27 november 2002 | GM Daewoo Auto & Technology Company (GM Daewoo) demonstreert met een nadrukkelijke aanwezigheid de wederopstanding van het bedrijf tijdens de Motor Show 2002 van Seoel. Het is de eerste autotentoonstelling van de nieuwe onderneming sinds de grondvesting in oktober, eerder dit jaar.

Het thema van de GM Daewoo stand, Driving Innovation, onderstreept het streven van het bedrijf om wereldwijd een toonaangevende automobielfabrikant te worden. Op de 1.768 m2 grote stand staan 17 automobielen, waaronder zes modellen die voor het eerst publiekelijk worden getoond. In de schijnwerpers staan uiteraard de volledig nieuwe Nubira middenklasse sedan en twee futuristische concept cars. GM Daewoos eerste nieuwe model, de Lacetti, staat centraal op de stand in Seoel. Hij is in Zuid Korea op 21 november in de verkoop beschikbaar gekomen. De door Pininfarina ontworpen Lacetti wordt in Europa in de loop van volgend jaar als de nieuwe Nubira op de markt gebracht. Naast de Nubira toont GM Daewoo ook 15 productiemodellen, waaronder de Matiz, de Kalos, de Tacuma en de nieuwe Evanda. Deze modellen vertegenwoordigen het heden en de nabije toekomst van GM Daewoo.

Daewoo Flex

GM Daewoo introduceert aan de bezoekers van de Seoel Motor Show haar visie op de lifestyle auto van de toekomst. Met de typeaanduiding Oto combineert het vierwiel-aangedreven cross-over model van de toekomst volgens Daewoo de rij-capaciteiten van een sportwagen met de structuur van het koetswerk van een SUV. De De Oto maakt gebruik van de laatste informatietechnologiesystemen, waardoor algemene verkeersinformatie op het instrumentenpaneel kan worden weergegeven. Naast de verschillende configuratie-mogelijkheden van de stoelen kan er optimaal van de beschikbare binnenruimte gebruik worden gemaakt door armsteunen en andere voorzieningen weg te klappen wanneer deze niet nodig zijn. Daarnaast kunnen enkele handelingen eenvoudig worden uitgevoerd met een druk op de knop van de afstandsbediening, zoals het starten van de motor, het openen en sluiten van de deuren, het bedienen van de AV-systemen en het opklappen van een breed scherm.

GM Daewoo introduceert tijdens de Motor Show van Seoel tevens de ruime Flex concept car. Uitgerust met talloze high-tech eigenschappen combineert de Flex het vervoer van de toekomst met informatietechnologie in een MPV vormgeving. De Flex beschikt over een breed en slank koetswerk met vloeiend in elkaar overlopende lijnen. Het interieur is voorzien van tal van comfortitems. De bestuurder kan de meest recente verkeersinformatie oproepen, terwijl de passagiers kunnen genieten van een aantal in-car entertainmentvoorzieningen. Het interieur kan in een handomdraai worden veranderd in een slaapgelegenheid, een kantoor, een camper of een bestelwagen.

Daewoo Flex
 
Websitewww.daewoo.nl
Deel via