20 februari 2007
 

Maserati GranTurismo

Maserati onthult nieuwe GranTurismo in Geneve

20 februari 2007 | De nieuwe Maserati GranTurismo, ontworpen door Pininfarina, beleeft zijn wereldpremiere tijdens de Autosalon van Geneve. De Maserati GranTurismo is een gespierde en sportieve auto die geschikt is voor dagelijks gebruik en die zijn bestuurder tegelijkertijd volop bij de rijervaring betrekt.
Maserati GranTurismo

De nieuwe Maserati GranTurismo is een sportwagen met een 4.2-liter V8 motor, met een vermogen van 405 pk, en een gewichtsverdeling van 49% voor en 51% achter. Hij is uitgerust met een automatische versnellingsbak en beschikt over een adaptief controlesysteem die de schakelmomenten aanpast aan de rijstijl en de rijomstandigheden.

Maserati GranTurismo

Maserati's traditie op het gebied het Gran Turismo concept dateert van 1947, toen de onderneming met de drietand, reagerend op de vraag van haar klanten, tijdens de Autosalon van Geneve haar eerste Gran Turismo, de A6, onthulde, ontworpen door het beroemde Pininfarina. Het was de eerste road car van Maserati, waarvan het merk 58 exemplaren produceerde.

Maserati GranTurismo

De nieuwe Maserati GranTurismo markeert een nieuwe stap in het completeren van de productreeks van het merk met de drietand, na de wereldwijde introductie van de Quattroporte Automatic tijdens de North American International Auto Show 2007 in Detroit.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!