16 februari 2007
 

Daihatsu klimaatneutraal

Daihatsu levert alle nieuwe modellen CO2-neutraal

16 februari 2007 | Vanaf 19 februari levert Daihatsu Holland B.V. alle nieuwe auto's CO2-neutraal. Dit heeft Daihatsu op 16 februari, de dag dat het Kyoto-protocol twee jaar geleden officieel in werking is getreden, bekendgemaakt.

Daihatsu Holland B.V. is een overeenkomst aangegaan met de stichting Trees for Travel. Deze stichting houdt zich bezig met de aanleg en het behoud van bossen waarmee uitgestoten broeikasgassen worden gecompenseerd. Tevens investeert Trees for Travel in duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. De CO2-uitstoot van iedere nieuw afgeleverde Daihatsu wordt zo het eerste jaar volledig gecompenseerd.

Daihatsu klimaatneutraal

Daihatsu zet zich als bedrijf in om klimaatverandering te beperken door energiezuinige auto's aan te bieden met een zeer lage CO2-uitstoot. Een belangrijk zwaartepunt bij de ontwikkeling van nieuwe modellen is het verder terugdringen van schadelijke emissies. Per direct levert Daihatsu Holland B.V. een extra bijdrage door alle nieuwe autos een jaar lang klimaatneutraal aan te bieden.

Daihatsu hoopt dat de eigenaar van de auto dit initiatief na het eerste jaar verlengt. De auto's zullen worden voorzien van een HIER-klimaatneutraal-sticker op de achterzijde.

Daihatsu klimaatneutraal
 
Websitewww.hierisklimaatneut
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!