12 februari 2007
 

Dodge Demon

Dodge toont Demon conceptcar

12 februari 2007 | Dodge presenteert de Demon Concept Car. Het uitgangspunt van deze compacte, achterwielaangedreven Roadster is rijplezier. Hij mag dan een duveltje zijn, op dit moment is nog niet beslist of de Demon ooit ook als productiemodel uit een doosje komt.

De Demon Concept Car is niet alleen een klassieke Roadster, maar ook een echte Dodge. Zijn vooraanzicht, met de kenmerkende grille en de scherp gesneden koplampen bijvoorbeeld, vertoont grote overeenkomsten met de neus van de Viper. Ook de motorkap die aan de voorkant scharniert, is een detail dat van de grote, giftige broer is overgenomen.

Dodge Demon

Aan de achterzijde vallen de brede wielkasten met luchtinlaten op. Alleen de look van deze wielkasten maakt al duidelijk dat de Demon een achterwielaangedreven auto is. Ook de 19-inch wielen die op de hoeken van de korte (3,97 meter) en brede (1,73 m) carrosserie zijn geplaatst, dragen de belofte van rijplezier in zich.

Het interieur van de Demon is op sportiviteit gericht, al het andere is bijzaak. Alles wat de bestuurder voor het rijden echt nodig heeft (klokken, ventilatieopeningen, radio) bevindt zich in het zicht en onder handbereik in het (zilverkleurige) bovenste deel van het instrumentenpaneel. Alle andere bedieningselementen zoals ventilatie/airco en handschoenenkastje zijn hieronder geplaatst. De middenconsole, die tussen de stoelen door naar achteren loopt, staat los van de rest van het dashboard.

Dodge Demon

De Demon beschikt over een 2,4-liter World Engine, die 172 pk levert en een koppel van 224 Nm. De auto weegt 1.179 kilo. De kracht wordt via een handgeschakelde zesbak op de wielen overgebracht. De forse wielbasis van 2,43 meter is samen met de grote 19-inch wielen het beginpunt van de sportieve en stabiele wegligging.

Dodge Demon Dodge Demon Dodge Demon
 
Websitewww.dodge.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!