15 augustus 2001
 

Cadillac

Cadillac toont de CTS op de autoshow van Frankfurt

15 augustus 2001 | Tijdens de internationale autotentoonstelling van Frankfurt half september dit jaar laat Cadillac zijn nieuwe sedan, de CTS voor het eerst in Europa zien. Met deze geheel nieuwe, ruime sedan slaat de Amerikaanse autobouwer nieuwe wegen in. Qua design, techniek en wegligging. Cadillac mikt met zijn gloednieuwe CTS meer dan ooit op de Europese autokoper. Een fraai ontwerp, geavanceerde techniek en een fikse portie sportiviteit moeten de belangstelling voor Cadillac stevig doen aanwakkeren.

De wil om te vernieuwen gaat verder. Zelfs zo ver dat een voor het Amerikaanse merk revolutionaire verandering in de naamgeving is doorgevoerd. Tot nu toe kregen nieuwe Cadillacs namen mee die in de historie een bekende klank hebben verworven. Bij de CTS bestaat de typeaanduiding alleen uit lettercombinaties, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Seville STS, het topmodel van het merk.

Het zijn stuk voor stuk signalen waarmee het meest prestigieuze automerk uit de USA aangeeft dat dit eerste model van een nieuwe generatie inderdaad een nadrukkelijk mondiale insteek heeft. De afstelling van het onderstel is uitgebreid getest en gepolijst op de Nordschleife van de Duitse Nurburgring, alom gezien als een van de meest veeleisende en gevarieerde circuits ter wereld.

Cadillac

Uiteraard speelt de Cadillac CTS in op de rijke historie van het merk. Comfort, verfijnde techniek en sublieme prestaties, daar draait het ook in dit geval allemaal om. De CTS is een Cadillac pur sang, met een flinke portie dynamiek en sportiviteit. Om daar optimaal invulling aan te kunnen geven, wordt de achterwielaangedreven CTS op een compleet nieuw en geavanceerd platform gebouwd. Voor de aandrijving zorgt een zeer sterke, soepele en vooral ook opvallend compacte 3.2-liter V6 krachtbron. Die overigens kan worden gecombineerd met een handmatig geschakelde versnellingsbak of een fraaie 5-traps automaat. Nog zo'n detail dat aangeeft dat ook de Europese autokoper nadrukkelijk meetelt. Voor de aandrijving wordt gebruik gemaakt van een nieuwe V6 die goed is voor 220 pk/162 kW bij 6.000 toeren per minuut en 295 Nm bij 3.400 toeren. Samen met de aerodynamische vormen, de achterwielaandrijving en de relatief compacte afmetingen van de CTS levert dat een karakteristiek signalement op: een uiterst gedistingeerde auto die volledig ontspannen imposante prestaties levert.

De nieuwe Cadillac CTS staat volgend voorjaar bij de Nederlandse GM-dealers. Uitvoeringen en prijzen zijn nog niet bekend.

Cadillac
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via