5 februari 2007
 

Mitsubishi 90 jaar

Mitsubishi Motors viert 90 jaar automobielbouw op de Autosalon van Geneve

5 februari 2007 | Tijdens de Autosalon van Geneve van 2007 is reden tot feest bij Mitsubishi. De automobieltak van het Mitsubishi concern zal tijdens de autotentoon-stelling in Geneve tonen hoe het 90 jaar geleden met de Model-A kwam tot het fabriceren van auto's.

De Mitsubishi Motors stand op de Autosalon van Geneve 2007 zal worden opgesierd door een bijzondere rode auto: een replica van de Mitsubishi Model-A uit 1917. Daarnaast zal de toekomstige Lancer Evolution staan.

Mitsubishi 90 jaar

De geschiedenis van Mitsubishi als bouwer van auto's begon lang voordat de Motor Vehicle Division van Mitsubishi Heavy Industries Ltd. in 1970 als Mitsubishi Motors Corporation (MMC) in het concern werd opgenomen en nog langer voordat MMC terugkwam in 2004. De eerste auto van Mitsubishi was de Model-A. Deze eerste Japanse in serieproductie gebouwde auto zag in 1917 het levenslicht. Na vier jaar stopte de productie, in 1921, toen het bouwen van vliegtuigen prioriteit kreeg.

Negentig jaar na Model-A is het enthousiasme dat Mitsubishi voortstuwt bij projecten als het Global Platform, het wereldwijd gebruikte platform dat geldt als het meest ambitieuze project van Mitsubishi ooit. Dit platform werd voor het eerst getoond in oktober 2005, toen in Japan de nieuwe Outlander werd gelanceerd. Het platform zal wereldwijd de basis vormen voor 3 miljoen auto's. Vanaf 2007 wordt het platform volledig gebruikt. Onder meer door de lancering van een nieuwe reeks sedans in het C-segment (Lancer Sports Sedan en de daarvan afgeleide auto's).

Mitsubishi 90 jaar
 
Websitewww.mitsubishi-motors
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!