22 januari 2007
 

Volvo-bos

Volvo viert 50e Nationale Boomfeestdag

22 januari 2007 | Het bos van Volvo groeit gestaag door. Ook dit jaar zal het bos in het Brabantse Nuenen en Mierlo weer aangroeien, ditmaal met zo'n 16.500 bomen, overeenkomstig het aantal verkochte Volvo's in 2006. Volvo-dealers gaan ook door met het uitreiken van een echte boom aan kopers van een nieuwe Volvo.

De realisatie van het Volvo-bos komt voort uit de belofte voor elke nieuwe Volvo een boom te planten, als gebaar richting het milieu. Het bos van Volvo wordt gerealiseerd in de Brabantse gemeenten Geldrop-Mierlo en Nuenen, als onderdeel van het bosplan Vaarle dat in opdracht van het Samenwerkings-verband Regio Eindhoven (SRE) wordt aangelegd om twee bestaande bosgebieden te verbinden. In 2007 wordt voor de vierde keer een groot aantal bomen geplant, waarmee het totaal aantal bomen in het bos dit jaar op circa 86.000 zal uitkomen.

Volvo-bos

Het planten van bomen is een uitvloeisel van Volvo's hoofdsponsorschap van de Stichting Nationale Boomfeestdag, die dit jaar haar 50-jarig jubileum viert. Deze stichting brengt kinderen en hun ouders op een positieve wijze in contact met de natuur met als doel dat ze zich daadwerkelijk gaan inzetten voor natuurbescherming. Elke koper van een nieuwe Volvo weet zich er van verzekerd dat Volvo voor zijn of haar aankoop iets terugdoet voor het milieu.

Volvo-bos
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!