12 januari 2007
 

Dacia

Dacia breidt productiecapaciteit uit

12 januari 2007 | Dacia breidt de capaciteit van de fabriek in het Roemeense Pitesti uit tot 350.000 auto's per jaar in 2008. Nu komen jaarlijks nog 235.000 Dacia's van de band. Dacia probeert met de uitbreiding de levertijd van de Logan te beperken.
Dacia

De uitbreiding van de productiecapaciteit moet leiden tot het terugdringen van de levertijd van de Dacia Logan, die nu twee maanden bedraagt. Ook is de productie van de Logan MCV van start gegaan. Deze stationwagen, die ook leverbaar wordt in een zeven-persoons uitvoering, belooft eveneens een succes te worden. Van de Logan MCV, die vanaf 23 februari 2007 in Nederland te koop is, worden dagelijks driehonderd exemplaren gebouwd. Op de website www.logan-mcv.com is een teaser van de nieuwe Dacia te zien. De Logan MCV is ook van 29 maart tot en met 9 april 2007 op de AutoRAI te bewonderen.

Dacia

Sinds de productiestart van de Dacia Logan, twee jaar geleden, zijn al 300.000 exemplaren gebouwd. De auto is ontwikkeld als gunstig geprijsde, maar volwaardige gezinsauto. Ook in Nederland vindt de Logan veel kopers. In 2006 werden tot nu toe achthonderd van deze compacte sedans verkocht.

Dacia Dacia
 
Websitewww.logan-mcv.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!