5 januari 2007
Chevrolet Camaro cabrio

Chevrolet Camaro cabrio

Chevrolet toont Camaro Convertible concept

5 januari 2007 | De Chevrolet Camaro conceptauto was vorig jaar de onvolprezen ster tijdens de diverse autoshows in Amerika. Nu, aan het begin van het autoshowjaar 2007, is er een nieuwe rijzende ster: de Chevrolet Camaro convertible conceptauto. Chevrolet heeft de productieplannen voor de Camaro al aangekondigd, die in Amerika in 2009 in productie zal gaan. Een productieversie van de convertible zal later dat jaar aan het programma worden toegevoegd.

De Camaro convertible conceptauto is gebaseerd op het originele Camaro concept, met slechts geringe wijzigingen die noodzakelijk waren om het ontwerp van het convertible koetswerk mogelijk te maken. Hij deelt de buitenafmetingen van de Camaro concept-auto (lxbxh: 4.730 x 2.022 x 1.344 mm), hoewel de omlijsting van de voorruit van de convertible concept, die is voorzien van een verchroomde geanodiseerde lak, enigszins is gewijzigd om plaats te bieden aan de convertible top.

Chevrolet Camaro cabrio

De Camaro convertible concept-auto wordt aangedreven door een koppelsterke V8 motor die het motorvermogen via een handgeschakelde versnellingsbak rechtstreeks naar de achterwielen overbrengt. Hij is ook voorzien van een onafhankelijke wielophanging rondom en schijfremmen op alle vier wielen.

De Camaro convertible concept staat op 21-inch wielen voor en 22-inch wielen achter. De wielen zijn vormgegeven met een diep, naar binnen lopend ontwerp met vijf spaken. Deze zijn voorzien van antracietkleurige binnensecties en lichtgekleurde buitenste randen en een oranje omlijsting op de wielrand. De antracietkleurige wielen stemmen naadloos overeen met de staalgrijze striping op het koetswerk.

Chevrolet Camaro cabrio

Binnenin is de Camaro convertible uitgerust met een eenvoudig maar uiterst doelgericht interieur dat designelementen weerspiegelt die zijn ingegeven door het tijdperk van de muscle cars, waaronder de eerste generatie Camaro. Een nieuw kleurenschema dat afwisselend licht en donker is versterkt het open gevoel in de convertible, vooral wanneer de kap is neergeklapt.

Evenals de Camaro coupe wordt de convertible gekenmerkt door een instrumenten-paneel dat is geïnspireerd op de eerste generatie Camaro (1967-1969), inclusief het geïntegreerde ontwerp met ronde meters in vierkante uitsparingen. De meters hebben een diepe, driedimensionale uitstraling, met witte platen en rode naalden.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!