2 januari 2007
Cadillac BLS Sport

Cadillac BLS Sport

Cadillac BLS nu ook als Sport

2 januari 2007 | Met de komst van de nieuwe Cadillac BLS Sport breidt Cadillac zijn luxe middenklasse sedan-lijn uit. Met de Sport wordt een sportieve uitvoering aan de BLS range toegevoegd. Het model is ontstaan door specifieke vraag vanuit diverse Europese landen.

De Cadillac BLS Sport beschikt over 18-inch velgen met 225/45 banden en een verlaagd sportonderstel. Deze afstelling van het chassis in combinatie met het standaard gemonteerd electronische stabilitietscontrole systeem (Stabilitrak) belooft een meer sportief weggedrag zonder verlies van veiligheid.

Cadillac BLS Sport

De Sport uitvoering van de BLS kan gecombineerd worden met één van de drie benzinemotoren (van 175 pk tot 255 pk) of de 150 pk sterke direct ingespoten common rail turbodieselmotor met onderhoudsvrij dieselpartikelfilter. Alle motoren zijn naar keus te koppelen aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automaat met sportknop, waarmee de bestuurder voor een sportiever schakelpatroon kan kiezen.

Het interieur van de BLS Sport valt op door de afwerking met aluminium in plaats van hout op het dashboard en de deurpanelen. De ronde instrumenten zijn voorzien van zwarte wijzerplaten met witte cijfers en rode naalden. Tegen meerprijs leverbaar zijn lederen bekleding, een infotainmentsysteem met audio-apparatuur van Bose, een DVD-navigatiesysteem met touch-screen bediening en een Bluetooth-handsfree telefoonset met afstandsbediening op het stuurwiel.

Cadillac BLS Sport

De Cadillac BLS Sport is verkrijgbaar vanaf € 42.190 en per direct leverbaar.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!