7 december 2006
 

Maserati Quattroporte V

Maserati introduceert Quattroporte Automatic

7 december 2006 | Maserati introduceert de Quattroporte Automatic, die zijn opwachting maakt naast de bestaande Quattroporte-uitvoering met de DuoSelect versnellingsbak. De naam Quattroporte Automatic verwoordt direct de belangrijkste innovatie van de auto. Hij is uitgerust met een hydraulische zesversnellingsbak.
Maserati Quattroporte V

De compleet nieuwe transmissie leidt tot een gewijzigde gewichtsverdeling (49% voor, 51% achter), maar zorgt er voor dat het uiterst sportieve karakter van de Quattroporte behouden blijft. De nieuwe, hydraulische transmissie zorgt voor een snelle acceleratie van de V8 Maserati-motor bij lage toeren en in het middenbereik, zonder het vermogen te beperken. Tijdens de Detroit Motor Show wordt de Quattroporte Automatic aan de internationale pers voorgesteld, alvorens de wereldwijde verkoop van de auto eind januari start.

Maserati Quattroporte V

In de Benelux wordt de Quattroporte Automatic zonder meerprijs leverbaar ten opzichte van de uitvoering met de DuoSelect transmissie. De Quattroporte, die in 2003 werd geïntroduceerd, trok direct de aandacht van de media en van autoliefhebbers dankzij zijn design. Sinds 2003 heeft de Quattroporte 28 onderscheidingen ontvangen uit handen van de wereldwijde media.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!