28 november 2006
Chevrolet Aveo sedan (2006 - 2011)

Chevrolet Aveo sedan (2006 - 2011)

Chevrolet start productie in Europese Unie

28 november 2006 | Vanaf de herfst 2007 zal de Aveo, Chevrolet's compacte vierdeurs sedan, worden gebouwd in een fabriek in Warschau, Polen, voor verkoop in Europa. Twee compleet nieuwe drie- en vijfdeurs hatchbackvarianten wordt vanaf medio 2008 op dezelfde locatie geproduceerd.

De huidige Kalos is Chevrolet's bestverkochte model in Europa, met in totaal 78.500 registraties gedurende de eerste negen maanden van dit jaar. Door de auto in Europa te produceren kan Chevrolet aan de groeiende vraag blijven voldoen en de levertijden verkorten (nu komen de auto's nog uit Azië), terwijl tegelijkertijd de logistieke kosten en het valutarisico voor de onderneming worden beperkt. Dankzij de nieuwe productiefaciliteit wordt het voor de fabriek van GM in Korea gemakkelijker om auto's te alloceren voor verkoop in Azië en bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, waar de Kalos de nummer 1 in zijn segment is. De Chevrolets die in Polen geproduceerd gaan worden, zullen in heel Europa worden verkocht.

Chevrolet Aveo sedan (2006 - 2011)

Productie in Europa helpt ons de continue groei van het merk Chevrolet in Europa voort te zetten en verschaft GM Daewoo de zeer welkome productieflexibiliteit om aan de wereldwijd sterk groeiende vraag naar ons populairste model te kunnen voldoen", aldus Michael A. Grimaldi, president en CEO van GM Daewoo.

De productie in de FSO-fabriek zal langzaam maar zeker worden opgevoerd van 4.000 auto's in het laatste deel van 2007 tot 60.000 stuks in 2008, het eerste volle productiejaar. Een verdere productietoename, tot meer dan 150.000 auto's per jaar, wordt doorgevoerd wanneer alle drie modeluitvoeringen leverbaar worden. De aanvangsfase van de Chevrolet-productie zorgt er voor dat meer dan 1.000 banen onder het huidige FSO-personeel worden veiliggesteld.

Chevrolet Aveo sedan (2006 - 2011)

De fabriek in Warschau, waar de Kalos gaat worden geproduceerd, is eigendom van en wordt bestuurd door General Motors' langdurige Oekraïense partner UkrAvto. Momenteel produceert en distribueert de onderneming Chevrolets in de Oekraine, waar het merk een marktaandeel van meer dan 8% heeft. GM en UkrAvto zullen gaan samenwerken om een optimaal kwaliteitsniveau te garanderen.

Chevrolet kan bogen op een lange en trotse productietraditie in Polen. De eerste Chevrolet-modellen werden al in 1928 gebouwd in een fabriek aan de Wolska Straat in Warschau, in 1937 gevolgd door de productiestart van een tweede fabriek in de buiten-wijk Wola. Toentertijd werden de Poolse werknemers opgeleid bij General Motors International A/S in Kopenhagen. Tot de vierdeurs Chevrolet-modellen die in Wola werden geproduceerd behoren de Master Sedan, Master De Luxe, Master Touring Sedan en de Imperial Limousine.