28 november 2006
 

Ferrari

Ferrari opent Maranello Village

28 november 2006 | Afgelopen week heeft Ferrari op officiele wijze Maranello Village geopend, 's werelds eerste wooncomplex met ruim 120 appartementen exclusief voor medewerkers van Ferrari. De openingsceremonie werd bijgewoond door Ferrari CEO Jean Todt, Piero Ferrari - Vice President van Ferrari - en locale hoogwaardigheidsbekleders.

De woningen, die zijn gerealiseerd in Pozza di Maranello, op slechts vier kilometer van de Ferrari-fabriek, zijn onderling met elkaar verbonden door een fietspad. De gebouwen zijn geheel in harmonie met de omgeving ontworpen, met respect voor het landelijke karakter van het gebied. Tegelijkertijd zijn ze van een aantal opvallende kenmerken voorzien. Zoals bijvoorbeeld de levendige, rode kleur van de huizen en de grote afbeeldingen op de gevels van races met een historische betekenis voor Ferrari: Daytona 1967 (de beroemde 1-2-3 overwinning voor Ferrari tijdens de 24-uurs race), Monza 1975 (het behalen van het rijderskampioenschap met een race voorsprong), Suzuka 2004 (het team dat de overwinning viert op de pitmuur) en Le Mans 1966 (coureurs die na de start van de 24-uurs race naar hun auto's rennen).

Ferrari

De vier gebouwen worden omzoomd door grasvelden en bomen, om gezamenlijk Maranello Village te vormen. De appartementen varieren in omvang van 30 tot 70 m2. Er zijn 22 studio's, 42 appartementen met twee slaapkamers en 58 appartementen met drie slaapkamers, allemaal volledig ingericht en uitgerust. De appartementen worden voor flexibele periodes verhuurd.

Maranello Village biedt niet alleen voordelen op het gebied van woningkosten en speciale tarieven, ook de secundaire condities mogen er zijn. Zo beschikt de Village over een 770 m2 tellend fitnesscentrum met Technogym apparatuur, een receptie, een restaurant en bar, een supermarkt met de mogelijkheid tot thuisbezorgen, goed geequipeerde relaxvoorzieningen buiten, een onoverdekte parkeerplaats en een parkeergarage met een capaciteit van 150 auto's.

Ferrari Ferrari
 
Websitewww.ferrari.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!