24 november 2006
 

Caresto V8 Speedster

Leif Tufvesson bouwt Caresto V8 Speedster

24 november 2006 | Leif Tufvesson, één van Zwedens meest gerenommeerde particuliere autobouwers, presenteert zijn heetste creatie tot nu toe: de Caresto V8 Speedster. De auto debuteerde onlangs op de SEMA tradeshow in Las Vegas.

Leif Tufvesson werkte voorheen bij het Volvo Concept Center en was zes jaar hoofd van de ontwikkelingsafdeling van de Zweedse sportwagenfabrikant Koenigsegg. Tegenwoordig ontwerpt en bouwt hij zijn eigen auto's onder de naam Caresto. Op de SEMA Show in Las Vegas, het grootste tentoonstellingsplatform voor gespecialiseerde autobouwers ter wereld, was hij dan ook geen onbekende. In 2004 won hij met zijn T6 Roadster (ook met Volvo-motor) al de Hot Rod of the Year award tijdens de jaarlijkse verkiezing georganiseerd door het toonaangevende tijdschrift Hot Rod Magazine. Zijn laatste project is de Caresto V8 Speedster, die hij op de SEMA 2006 toonde. Een hot rod met V8-middenmotor van Volvo. De Speedster is compleet vervaardigd uit aluminium en koolstofvezel en rust op een sportonderstel met Öhlin-schokdempers.

Caresto V8 Speedster

"In feite is de V8 Speedster een sportwagen die qua design is vertaald naar een verdere ontwikkeling van het klassieke begrip hot rod. Daarom heb ik zelf maar de term Sport Rod in het leven geroepen; dat dekt beide begrippen. Ik wilde een auto bouwen die evenveel fun was om naar te kijken als om in te rijden. Hoogwaardige rijeigenschappen hebben nooit geteld voor traditionele hot rods", aldus Tufvessson. "Ik wilde juist uitstekende rijeigenschappen, en dat heb ik bereikt door de motor in het midden te plaatsen. Dat levert een ideale gewichtsverdeling op van 60/40 (achter/voor)".

Leif Tufvesson heeft de complete auto zelf ontworpen en gebouwd, hoewel hij wel voordeel heeft geput uit zijn brede netwerk van toeleveringsbedrijven in de vorm van specialisten op het gebied van het spuiten van het bodywork, bepaalde bevestigingen in het interieur en Computer Aided Design (CAD) om bepaalde aluminium details vorm te geven. Al het overige nam hij in eigen handen in zijn karakteristieke oude werkplaats in Ängelholm in het zuiden van Zweden.

Caresto V8 Speedster

Wie geïnteresseerd is in een Caresto V8 Speedster moet 2,5 miljoen Zweedse kronen neer te tellen: ofwel zo'n 265.000 euro.

Caresto V8 Speedster Caresto V8 Speedster
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via